Cover voorkant
Klem
Klem

Klem

Manon Boot

Category: Thrillers

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het pittoreske Kärebro in Zweden beleeft een zeer bevlogen kerst als door een samenloop van omstandigheden een gestoorde man vrij spel heeft in de stad. Sigrid Lundberg en haar familie proberen de spannende laatste week van het jaar te overleven en zoveel mogelijk mensen te helpen, en kruipen daarbij meermaals door het oog van de naald. Een noodsituatie brengt het ware in een mens naar boven... Redden ze het einde van het jaar en kunnen ze ontsnappen uit de klauwen van de op wraak beluste Silas Lindgren?

From the book

‘Natuurlijk ben ik wel bang, mama. Iedereen is bang. Maar ik... ik kan niet thuis zitten en alleen de klok vooruit zien tikken. Dat maakt nóg banger. Ik wil iets doen.’ Dan blijft het heel lang stil en zie ik Nils alleen af en toe zijn ogen neerslaan. ‘Ik bel je, mam.’ Hij drukt de telefoon uit, geeft hem terug aan mij en loopt zonder iets te zeggen weg. Hoe kunnen we op zo’n moment, op zo’n angstig moment zoveel woede afreageren op onze onschuldige ouders? Het is oneerlijk, maar onoverkomelijk. Je hoopt nooit in zo’n situatie te komen, een rampensituatie. Je hoeft dus ook nooit je dierbaren in die situatie te leren kennen. Tot je daartoe gedwongen wordt. Ik denk dat dit niet eens de ergst denkbare rampensituatie is, maar het is genoeg om het ergste en rauwste in mensen naar boven te brengen. Mensen veranderen, plots en ingrijpend, op onverwachte manieren. Het beangstigt, laat sidderen en doet versteld staan. Hulpeloos, stuurloos loop ik achter Nils aan, maar ik voel dat hij alleen wil zijn, en plof naast Lars op een van de kerkbanken. Hij kijkt me aan. ‘Wat zeiden ze?’ Uit mijn keel ontsnapt een geluid dat het midden houdt tussen een zucht en een snik. Ik wend mijn gezicht af. ‘Ik weet niet of mijn moeder het me ooit vergeeft.’ Lars neemt me in zijn armen en kust mijn kruin. Ik kruip weg in zijn schouder en huil geluidloos. Hoeveel tranen moeten er nog vloeien voor dit allemaal voorbij is?

Inkijk pagina 26
Pagina 26
Inkijk pagina 27
Pagina 27
Inkijk pagina 28
Pagina 28

About the author

Manon Boot (1997) studeerde Biomedische Wetenschappen en Wetenschapscommunicatie in Leiden. Ze is contentspecialist en wetenschapsjournalist, en daarnaast onder meer boekenwurm, wandelliefhebber, kookfanaat, muziekenthousiasteling en teckelfan. Haar nieuwste boek, Klem, is ontstaan uit een droom. Voorheen verschenen van dezelfde auteur eveneens Lotgenoten, Bondgenoten en Opgelost bij Boekscout.

Meer informatie kan je vinden via https://manonboot.nl/ of via @manon.leest op Instagram.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Klem

Author:

Manon Boot

Category:

Thrillers

Number of pages:

196

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-11-2022

ISBN:

978-94-646-8254-0 / 9789464682540

Price:

€ 21,50

Language

Dutch