Cover voorkant
De blinde vogelaar
De blinde vogelaar

De blinde vogelaar

Debby Noordanus

Category: Novels
  • (3)

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De natuur heeft vaak te lijden onder de ambities en de hebzucht van de mens. Ook het ongerepte woud van The Great Western Forest in British Columbia staat op het punt in handen te vallen van een miljonair die daar een vakantieresort wil bouwen. De burgemeester van Silvertown, een klein nabijgelegen stadje, wil dat plan tegenwerken en roept de hulp in van milieuactiviste Ellen Dimitrieva. Samen met de lokale vogelaar Joseph McIntyre proberen ze de miljonair tegen te houden. Is Joseph bereid om het offer te brengen wat nodig is om zijn thuis te beschermen?

From the book

Lucy zag dat ze inderdaad verdween achter de glazen deur van de pub. Kort wierp ze een blik op haar horloge. Half elf in de ochtend. Zelfs voor Betsy was dat vroeg om naar de pub te gaan. Hier was iets aan de hand, bedacht Lucy en nieuwsgierigheid maakte haar een beetje ongeduldig. Op dat moment had ze net een groepje wandelaars bij haar in het toeristenbureau en zij leken de tijd te nemen. Ze kon ze niet zomaar wegsturen. De vrouw met pluizig haar bestudeerde nog steeds waarderend het houten beeldje, terwijl haar man, tenminste Lucy dacht dat het haar echtgenoot was, en nog een ander stel gebukt stonden bij een tafel over een uitgevouwen wandelkaart van de omgeving. ‘Oh Erik, kijk,’ riep de vrouw tegen haar man. Erik was ondertussen verdiept in de kaart en hoorde niet dat zijn vrouw hem riep. Lucy richtte haar aandacht weer op de vrouw. ‘Ze zijn gemaakt door iemand uit de omgeving. Die vind je nergens anders dan hier.’ ‘Oh echt,’ merkte de vrouw enthousiast op en bekeek het exemplaar van een klein zangvogeltje in haar handen. ‘Ze zijn echt prachtig en zo gedetailleerd.’ Veel aanmoediging had deze klant niet meer nodig. ‘En dan te bedenken dat degene die ze gemaakt heeft blind is.’ De vrouw richtte nu haar aandacht op Lucy. ‘Blind?!’ ‘Zo goed als,’ vulde Lucy aan. Met die informatie wist ze iedereen over de streep te trekken. Van een blinde kon je toch niets weigeren. De vrouw pakte nu naast de Amerikaanse matkop in haar hand ook nog een houten beeldje van een roodkopspecht en plaatste ze op de toonbank. ‘Deze wil ik graag,’ zei ze en pakte haar portemonnee uit haar gewatteerde jas. ‘Wij gaan nog wandelen. Zou u ze misschien kunnen afleveren bij ons hotel?’

About the author

Debby Noordanus (1976) woont in Zwolle en schrijft al van jongs af aan verhalen, geïnspireerd door dingen uit het dagelijks leven. Met humor en luchtigheid weet zij ook in haar latere schrijven gevoelige onderwerpen naar voren te brengen. Eerdere werken waren Fireflies in the night (geschreven na het overlijden van haar moeder) en Ontrafelende geheimen. De blinde vogelaar is haar eerste boek uitgegeven via Boekscout.

Reviews

2022-11-18 10:18:28 | By: Mirthe | Rating:
Een feelgood verhaal dat lekker weg leest. Sympathieke personages waardoor je je goed kan inleven. Door de beschrijvende stijl is het alsof je in het boek duikt. Fijn boek voor een druilerige dag.

2022-11-09 14:25:49 | By: Manuela | Rating:
Echt een heerlijk verhaal! Het bevat alles wat een goede roman moet hebben. Boeiende personages die zich mooi ontwikkelen. Soms is het grappig en soms ontroerend. Ook een erg prettige schrijfstijl dat je door wilt blijven lezen. Zo goed beschreven alsof je het voor je ziet.

2022-11-05 19:09:31 | By: R.P | Rating:
Heerlijk boek om te lezen, goed voor paar avonden ontspanning terwijl je je even waant in andere wereld. Personages waar je gedurende het verhaal van gaat houden. Echte aanrader.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De blinde vogelaar

Author:

Debby Noordanus

Category:

Novels

Number of pages:

210

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

21-10-2022

ISBN:

978-94-646-8170-3 / 9789464681703

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)