Cover voorkant
De Dansende Vlinderboom - Een sprookje voor kinderen van 8 tot 88
De Dansende Vlinderboom - Een sprookje voor kinderen van 8 tot 88

De Dansende Vlinderboom - Een sprookje voor kinderen van 8 tot 88

Kitty Vanderbecq

Category: Youth books

€ 17,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een door haar schoonheid bewonderde jonge vlinderboom denkt dat zij voor grootse dingen op de wereld is gezet en besluit, dat zij een beroemde balletdanseres zal worden. Ondanks veel tegenslagen lukt het haar die droom werkelijkheid te laten worden. Ze wordt zelfs uitgenodigd op te treden aan het Hof! Ze raakt bevriend met de groten der aarde. Dan grijpt het leven in en leert haar een moeilijke les. Na een zware tijd gloort er weer een sprankje hoop en ze voelt zich ondanks alles tevreden. Maar weer grijpt het lot in. Nog dieper wordt ze vernederd. Uiteindelijk gebeurt er iets, waardoor ze leert inzien, dat geluk niets te maken heeft met roem en aanzien. Het ligt dáár, waar je het nooit dacht te zullen vinden.

From the book

Op de dag van de bruiloft speelden de mangobomen een belangrijke rol door voor de broodnodige schaduw te zorgen. Toen tegen het eind van de middag, zoals dat in tropische landen nu eenmaal gaat, de zon langzaam achter de horizon verdween en er een zachte bries over de baai naar het land kwam aanzetten, waren zij het die de nodige beschutting aan de bruiloftsgasten boden. Daardoor duurde het feest dan ook tot in de kleine uurtjes, toen zelfs de maan een geeuw niet meer kon onderdrukken. Ontroerd hebben de drie zussen daarna toegekeken, hoe de bruide-gom zijn bruid hoog in zijn armen optilde, om samen nog een laatste dans in de maneschijn te maken.

Het kan dan ook niet anders, of deze oplettende dames hebben het kleine zaadje uit het prachtige bruidsboeket zien vallen, waarna het even later door de bruidegom diep in de warme grond van het grasveld zou worden getrapt, waar het onmiddellijk in een diepe en gezonde slaap viel.
De mangobomen prentten de plek goed in hun geheugen.
Zij alleen hebben het gezien!
Zij alleen weten wat er gebeurd is!
Zij alleen weten wat er nog komen gaat!

About the author

Kitty is als Belgische geboren in 1937. Anderhalf was ze, toen ze met haar moeder naar Nederland verhuisde. In 1960, na haar huwelijk, ging ze bij haar man in Australië wonen. Ze kregen twee kinderen: Liliane en Mark. Na een vakantie in Nederland, bleven ze daar wegens familie-omstandigheden. Haar jongste zoon David werd geboren. Hun verblijf in Nederland werd onderbroken voor opnieuw een verblijf in Australië. Terug in Nederland bezocht ze de kunstacademie. Haar man stierf, amper vier maanden later gevolgd door de dood van David. Een dieptepunt waaruit ze zich omhoog werkte met tekenen, schilderen en schrijven. Nu woont ze onder de hoede van Mark op zijn landgoed in België, waar zij één van haar oude sprookjes nieuw leven heeft ingeblazen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Dansende Vlinderboom - Een sprookje voor kinderen van 8 tot 88

Author:

Kitty Vanderbecq

Category:

Youth books

Number of pages:

72

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-11-2022

ISBN:

978-94-646-8200-7 / 9789464682007

Price:

€ 17,50

Language

Dutch