Cover voorkant
Ontstemmen
Ontstemmen

Ontstemmen

Mauke Vink

Category: Novels
  • (5)

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Manouk wil het liefste dansen. Dan vergeet ze al haar zorgen. En zorgen heeft Manouk veel. Ze woont samen met haar verslaafde moeder en hoewel mama regelmatig zegt: ‘We moeten het samen rooien,’ heeft Manouk meestal het gevoel dat ze het eigenlijk alleen moet doen. In hun huis gelden er namelijk andere regels voor moeders dan voor dochters. En die worden soms bruut duidelijk gemaakt. Wanneer Manouk volwassen is en ze zichzelf helemaal kwijt lijkt te raken in een psychose, zijn er twee vrouwen die niet opgeven en proberen om Manouk weer terug in de echte wereld te krijgen.

From the book

Als ik dans, dan is mijn hoofd stil en vergeet ik al mijn zorgen. En ik heb er nogal wat, van die zorgen. Bij ons thuis is het anders dan bij mijn vriendinnen. Daar eten ze samen aan een tafel en vraagt hun moeder of ze wat te drinken willen als ze uit school komen. Ze moeten hun tanden poetsen voordat ze naar bed gaan en mogen niet hun sokken de hele week aanhouden. Ze hoeven nooit hun moeder in de gaten houden. Of ze wel eet, of ze wel slaapt, of ze wel leeft. Nee. Hun moeder houdt hen in de gaten. Zij zijn belangrijk in het gezin. Alles draait om de kinderen. Bij ons draait alles om mama. Ik mag niet teveel lawaai maken. Dan kan ze niet slapen. En als ik iets heb gegeten, moet ik het netjes opruimen, want mama kan niet tegen rommel. In ieder geval niet tegen mijn rommel. Over haar eigen rommel hoor ik haar nooit klagen. Daar heeft ze geen last van. En ze maakt nogal wat rommel. Ik ruim het vaak op. Haar vieze kleren liggen overal. Ze voelt zich vaak ziek en moet dan spugen. Vooral ’s avonds. En ze heeft altijd veel dorst. Door het hele huis liggen verschillende lege flessen. Ik verzamel ze en doe ze in de glasbak. Want mijn juf zegt dat dat beter voor het milieu is. Ik doe soms ook de was, haal boodschappen en zorg dat er gestofzuigd is. Ik zorg dat de post wordt geopend en tegen de buren vertel ik altijd op mijn vriendelijkste manier dat het allemaal prima gaat.

About the author

Mauke Vink werkt als leerkracht op de basisschool. Samen met haar man heeft ze twee geweldige dochters. Met hun hond en twee katten wonen ze in Wijk bij Duurstede. Haar hele leven danst ze al verschillende stijlen en sinds een aantal jaar is daar ook volksdansen bij gekomen. Het volksdansen en de dierbare vriendschappen die hierbij zijn ontstaan, hebben haar geïnspireerd om het boek ‘Ontstemmen’ te schrijven. Want in zowel vrolijke als moeilijke tijden is het fijn om mensen dichtbij je te hebben die van je houden zoals je bent.

Reviews

2022-11-27 21:09:22 | By: Christa | Rating:
Dit verhaal is puur, rauw en tegelijkertijd liefdevol subtiel geschreven. In een ruk uitgelezen. Het is vrijwel onmogelijk dit boek weg te leggen VOOR je de laatste bladzijde hebt gelezen.


2022-11-24 13:44:19 | By: Rozemarijn | Rating:
Hoewel het verhaal heel heftig is leest het erg makkelijk weg. Het verhaal blijft in je hoofd zitten.
Afschuwelijk en prachtig tegelijk.

2022-11-22 21:52:27 | By: Liesbeth | Rating:
Een verhaal wat je niet loslaat. Je wordt er in gezogen en het laat je niet los. Prettig taalgebruik, gemakkelijk te lezen.

2022-11-17 14:45:46 | By: adriaan | Rating:
heftig, maar zeer booeiend

2022-11-15 16:41:24 | By: Annelies | Rating:
Een vreselijk verhaal - maar wat een mooi boek.
Je moet het af en toe wegleggen, maar wilt toch steeds weer verder lezen om te weten hoe het verder gaat met Manouk en haar vriendinnen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ontstemmen

Author:

Mauke Vink

Category:

Novels

Number of pages:

258

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

21-10-2022

ISBN:

978-94-646-8173-4 / 9789464681734

Price:

€ 22,99

Language

Dutch

Rating:

  • (5)