Cover voorkant
Licht Geluk - Vechtende voor het leven met lichtjes in mijn ogen in plaats van donkerte in mijn hoofd
Licht Geluk - Vechtende voor het leven met lichtjes in mijn ogen in plaats van donkerte in mijn hoofd

Licht Geluk - Vechtende voor het leven met lichtjes in mijn ogen in plaats van donkerte in mijn hoofd

Phaedra Biemans


€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit is mijn verhaal. Het is rauw, recht uit het hart maar ook de realiteit. Ik ben nog niet volledig hersteld maar door alles op te schrijven ben ik wel een stapje verder. Meer openheid creëren over mentale gezondheid is mijn doel. Ik zeg altijd maar zo: delen = helen. Want door te delen ben je niet alleen. Anderen krijgen het gevoel dat ze alleen zijn, maar ik kan verzekeren dat je niet alleen bent. Nooit. Naast mijn verhaal staan er ook dingen in die mij hebben geholpen (tips) en stukken die ik heb geschreven voor therapie, in mijn dagboek of voor op mijn Instagram pagina. Dit boek is Doodeng. Maar het is wel belangrijk. Want er moet geen taboe meer rusten op mentale problemen.

From the book

Voordat je wat kunt leren zit je in de comfortzone. Hier voel je je veilig, hier voel je je op je gemak en vertrouwd. In de leerzone voel je je misschien een beetje ongemakkelijk maar nog wel prima. Je durft het aan dingen te doen die je nog moet leren om verder te kunnen met een bepaald proces. Het is soms moeilijk maar je kunt het aan en weet dat het goed komt. In deze fase moet je zitten wanneer je aan iets nieuws gaat beginnen. Het is niet comfortabel maar je kunt wel leren. Als laatste heb je de paniekzone. Hier wil je absoluut niet in zitten. Zoals de naam al zegt, ben je hier niet op je gemak, maar in paniek. Door die paniek ben je niet in staat dingen te leren. Als je dus iets nieuws wilt leren, moet je in de leerzone zitten. In je comfortzone is namelijk alles al bekend en kun je alles al. Je leerzone is daardoor perfect om dingen te leren. Tijdens mijn herstelproces, zowel in het verleden als nu, heb ik hier veel aan gehad. Telkens heb ik de zones erbij gepakt in mijn hoofd en gedacht ‘is dit nou leer- of paniekzone? Kan ik dit aan?’ Dit heeft mij heel erg geholpen, omdat je continu nagaat of je voor veiligheid of leren kiest. Vaak nam ik een beslissing die ervoor zorgde dat ik in mijn eigen veilige wereldje bleef. Dus nu weeg ik het af; wil ik verbetering of wil ik in het oude vertrouwde blijven zitten? Bijna altijd kom ik erop uit dat ik verbetering wil, want zo leven? Na-ha.

About the author

Phaedra Biemans (2002) is student Sociaal Juridische Dienstverlening sinds september 2022. Ze maakt graag muziek, ze is verslaafd aan corduroy Nijntjes sparen, knuffels van Happy Horse verzamelen en bovenal: levensgrote beren adopteren. Dit boek is haar levensverhaal met alle tips en tricks die ze heeft geleerd tijdens de vele therapiesessies die ze jarenlang volgde. 1 februari 2023 tot 22 maart 2023 gaat zij in opname die hopelijk het einde gaat betekenen van de vele therapieën die zij volgde. Phaedra is een strijdlustige vrouw die bovenal op zoektocht is naar zichzelf. Haar vorige boek, Ik wil Mij weer Vrij, is te koop bij Boekscout.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Licht Geluk - Vechtende voor het leven met lichtjes in mijn ogen in plaats van donkerte in mijn hoofd

Author:

Phaedra Biemans

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

118

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-11-2022

ISBN:

978-94-646-8258-8 / 9789464682588

Price:

€ 19,50

Language

Dutch