Cover voorkant
Stokstaartje Sammy en familie - Mijn leven als stokstaartje
Stokstaartje Sammy en familie - Mijn leven als stokstaartje

Stokstaartje Sammy en familie - Mijn leven als stokstaartje

Robert Jan Blom


€ 23,99

Free shipping

Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ik heet Sammy, ik ben een jong stokstaartje. Samen met een grote groep wonen wij in een groot hol in de woestijn. Eigenlijk houdt iedereen van stokstaartjes. Wij zien er lief uit en staan een groot deel van de dag rechtop. Kinderen vinden dat grappig. In mijn boek vertel ik alles over mijn ouders, broertje, zusje en alle anderen... Je leert hoe stokstaartjes spelen en ravotten en ook vertel ik je hoe goed wij voor elkaar zorgen. Wij helpen elkaar met alles! En weet je... wij stokstaartjes zijn dan wel kleine roofdiertjes, maar wij zijn wél hele lieve diertjes. Als je dit boek hebt gelezen, hou je nóg veel meer van stokstaartjes.

From the book

In een groep is het gezelliger en veiliger. Het komt ook voor dat er gevaar dreigt. Een of ander dier waarvoor wij bang zijn komt dan in de buurt. Als we ons hol niet snel kunnen bereiken, graven we gezamenlijk snel over de grond zodat er enorme stofwolken ontstaan. Dieren die ons kwaad willen doen, kunnen ons niet eens meer zien. Enne ... van de stofwolken hebben wij zelf geen last hoor. Stokstaartjes kunnen toch gewoon hun oren dichtdoen! En dan natuurlijk onze staart. Als wij rennen of lopen staat onze staart rechtop in een krul. Net als bij een blije kat of hond. Maar je weet nu waarvoor onze staart vooral nodig is. Om heel erg lang overeind te blijven staan, als wij uitkijken over het land en in de lucht kijken. Zo nu en dan dreigt er gevaar en daar letten stokstaartjes heel erg goed op. Het lijkt dan wel heel moeilijk om zo lang op je staart te steunen, maar wij zijn dat gewend en kunnen dat ook heel erg goed. Stokstaartjes zijn waarschijnlijk de enige dieren die dat kunnen. En dat is maar goed ook. Vergeet niet dat wij maar klein zijn. Maar met ons allen kunnen we onszelf goed beschermen en verdedigen. Daarom wonen wij graag met veel dieren in een groep. Dat is gezellig maar het is ook veel veiliger om in een groep te wonen. Als je alleen bent, kun je je niet altijd gemakkelijk verdedigen. Met een grotere groep gaat dat veel beter.

About the author

Schrijver Robert Jan Blom schreef tientallen boeken, hoofdzakelijk non-fictie en gedichtenbundels. Naast de journalistiek heeft Robert Jan een passie: dieren. Robert Jan houdt van alle dieren en ook in zijn werk houdt hij zich met dieren bezig als voorzitter van dierenorganisaties, wethouder Dierenwelzijn en gemeenteraadslid. Robert Jan vindt dat alle dieren goed moeten worden behandeld en beschermd. 'Een dier blijft je altijd trouw,' zegt hij. Dieren spelen een grote rol in zijn leven. Hij zorgde voor honden, cavia's, hamsters, muizen en een prachtig konijn Joepie. Nu woont Robert Jan samen met zijn lieve kat Tommy. Eerder schreef Robert Jan al 'Eekhoorntjes op Avontuur' en 'Miauw, Tommy’s Dagboek’... het waargebeurde verhaal over Tommy...

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Stokstaartje Sammy en familie - Mijn leven als stokstaartje

Author:

Robert Jan Blom

Category:

Children books

Number of pages:

94

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover A5

Release date:

18-11-2022

ISBN:

978-94-646-8222-9 / 9789464682229

Price:

€ 23,99

Language

Dutch