Cover voorkant
Lang Leve De Klimaatcrisis! - Oplossingen voor de klimaatcrisis als opstap naar een betere maatschappij
Lang Leve De Klimaatcrisis! - Oplossingen voor de klimaatcrisis als opstap naar een betere maatschappij

Lang Leve De Klimaatcrisis! - Oplossingen voor de klimaatcrisis als opstap naar een betere maatschappij

Eric Heselmans

Category: Society

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De strijd tegen klimaatverandering wordt ten onrechte nog vaak gezien als een negatief verhaal. Het lijkt alsof we met z’n allen terug in een grot moeten gaan wonen als we uit de klimaatcrisis willen geraken. Dit boek bewijst het tegendeel. Door de juiste dingen te doen kunnen we zowel de klimaatcrisis een halt toeroepen als de samenleving beter maken. We stoppen niet alleen de uitstoot van broeikasgassen, maar we maken onze maatschappij ook beter. De opwarming van de aarde tegenhouden zou zo nog best plezant kunnen worden.

From the book

Alles wat we als mensheid doen, doen we omdat er een goed verhaal achter zit. We bouwden enorme piramides om de goden te eren. We trokken op kruistochten voor een plekje in de hemel. We zeilden naar het westen om een weg naar India te vinden. We reisden naar de maan, omdat we er eerder wilden zijn dan andere mensen. We begonnen oorlogen omwille van massavernietigingswapens. Soms klopte het verhaal als een bus, en soms rammelde het langs alle kanten. Maar hoe dan ook, we deden het niet zomaar. Er was een verhaal, en we geloofden erin. Het verhaal van de klimaatcrisis gaat als volgt: we kunnen de klimaatcrisis aanpakken. En dat zou nog wel eens best plezant kunnen worden. Zowat alle oplossingen die we hebben om de klimaatcrisis te stoppen hebben zoveel positieve bijwerkingen dat we ze sowieso zouden moeten gebruiken. We geven er niets voor af. Integendeel, het is de jackpot. Het is als onder de middag een broodje gaan halen, en een tas soep, een kop koffie en een dessert er gratis bij krijgen. Omdat we af kunnen geraken van vervuilende uitlaatgassen. Omdat we minder afhankelijk kunnen worden van energie uit het buitenland. Ons voedsel wordt gezonder en evenwichtiger. Onze wegen worden meer aangepast aan de actieve weggebruiker, en dus veiliger. Ons openbaar vervoer wordt performanter. Er zijn minder files, want iedereen zit op de trein of op de bus. Onze woningen worden comfortabeler, gezonder om in te leven en goedkoper in gebruik. Ondertussen vermijden we dat de zeespiegel verder stijgt, vermijden we dat het aantal bosbranden verder toeneemt, ontkomen we aan meer overstromingen en orkanen, en behoeden we planten en dieren van uitsterven. En dit verhaal is waar. Dit is het échte verhaal van de klimaatcrisis. De verhalen die ons in gang zetten gaven ons een doel. De kruisvaarders wilden Jeruzalem bevrijden, Columbus wilde naar het goud in India, de Amerikanen wilden als eerste een stap op de maan zetten. Wij willen een betere, gezondere aarde, en die ligt binnen handbereik. Als we erin geloven.

About the author

Eric Heselmans is ingenieur en speelt improvisatietheater. Hij leest alles wat hij onder ogen krijgt en af en toe schrijft hij wel eens wat. Hij wil dat z’n dochters en de generaties na hen nog een gezonde planeet hebben om op te leven. De klimaatcrisis brengt dat verlangen in het gedrang, hoewel er haalbare oplossingen zijn die tegelijk onze maatschappij vooruit helpen. Hoe dat in mekaar zit, beschrijft hij in dit boek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lang Leve De Klimaatcrisis! - Oplossingen voor de klimaatcrisis als opstap naar een betere maatschappij

Author:

Eric Heselmans

Category:

Society

Number of pages:

210

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-12-2022

ISBN:

978-94-646-8281-6 / 9789464682816

Price:

€ 21,99

Language

Dutch