Cover voorkant
Bouwwerk - Knokken met demonen
Bouwwerk - Knokken met demonen

Bouwwerk - Knokken met demonen

Willy Cosyns

Category: Novels

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Bram werkt zich door verbeten inzet op van havenarbeider tot zelfstandig bouwondernemer. Met het uitzicht op een geregeld leven zweert hij radicaal te breken met zijn onverantwoorde levensstijl. Zijn zaken en zijn privéleven worden evenwel bemoeilijkt door karaktereigenschappen en gedragingen die in hem zijn verwekt door een penibele jeugd. Pieter krijgt een bloeiend bouwbedrijf in de schoot geworpen. Hij verblijdt zich in een vrolijk leventje met alle lusten maar zonder de lasten van het ondernemerschap, een houding die voortvloeit uit zijn gebrekkige opvoeding. Zullen beide mannen een antwoord vinden op hun innerlijke stemmen? Zullen ze het juiste spoor volgen naar hun einddoel? Zullen ze zegevieren over hun demonen?

From the book

Hij gaat dicht bij de spiegel staan, kijkt naar zijn haar. Voor een keer geen gel smeren. Zijn vingers woelen de haren naar voren, naar achteren, naar boven. Nauwgezet observeert hij het effect. Schudt nog eens wild met zijn hoofd. Hij gromt van tevredenheid. Gelukkig heeft hij eraan gedacht zich niet te scheren. De slippen van zijn rood-groen geruit hemd laat hij over zijn bleekste jeans hangen. Een eeuwigheid geleden nog gedragen, dat wollen hemd, - zijn buikje past er maar nipt in - toen hij was gaan vissen op een vijver in Villers. Niks gevangen en uiteindelijk voor zijn verbaasde vrienden met kleren en al het water ingedoken, uit koleire op de slimme zeelt. Ze zullen staan kijken, als hij zo zijn entree maakt. Een half uur geleden plande hij nog te verzwinden, toen plots die sms van ma opdook dat hij er niet moest aan denken weg te glippen. Dan maar hersenspinsels op nul en nu hij toch naar de Raad van Bestuur gaat, voelt hij zich raar maar waar een stuk beter. Misschien iets om te onthouden. Tegen zijn gewoonte in neemt hij niet de lift, maar loopt de trap af. Rustig, ook al zitten ze al op hem te wachten. Hij duwt de deur van de vergaderzaal open. Met de rug naar hem zit een onbekende kop, die hij plots herkent als die van nonkel Manu. Zo lang geleden. Ma, in weeral een nieuw mantelpakje. Met licht verbaasde blik, die ze meteen laat volgen door een onverschillige aantekening op haar eeuwige blocnote met leren kaft. Kijkt ze nu pissig, of net geamuseerd? En Willem, de verrader, is er ook. Benieuwd met wat voor smoezen hij aandraaft. Hij groet niemand, op een knipoog naar nonkel Manu na, en schuift mee aan de vergadertafel, zijn beide handen met gestrekte vingers samen voor zijn mond. Papieren heeft hij niet bij. Hij kijkt leeg naar de muur rechtover, demonstratief afwachtend.

About the author

Willy Cosyns genoot een masteropleiding handelswetenschappen en kende een actief beroepsleven in de financiële sector. Zijn latere goedgevulde vrijwilligerstijd in enkele natuur-, sport-, sociale en culturele verenigingen bouwde hij voor een stuk af en al gauw kwam zijn latente boon voor taal weer bovendrijven. Met deze brengt hij zijn eerste fictie-drama.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bouwwerk - Knokken met demonen

Author:

Willy Cosyns

Category:

Novels

Number of pages:

136

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-11-2022

ISBN:

978-94-646-8223-6 / 9789464682236

Price:

€ 19,99

Language

Dutch