Cover voorkant
Amazonía - Notities van een buitenstaander in Bolivia
Amazonía - Notities van een buitenstaander in Bolivia

Amazonía - Notities van een buitenstaander in Bolivia

Rob Wildschut

Category: Health

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In de vorm van petites histoires, maar zonder de bredere context uit het oog te verliezen, wordt het dagelijks leven van een nieuwkomer beschreven. Een nieuwkomer in het geïsoleerde stadje Cobija in het Boliviaanse Amazonewoud. Door cultuurverschillen en de taalbarrière raakt Rob Wildschut de draad nog wel eens kwijt bij toevallige ontmoetingen en in de dagelijkse omgang met buren en vrienden. Toch voelt hij zich er thuis, en maakt hij kennis met hoogwaardigheidsbekleders en een echte caudillo. Idyllisch, zo'n bestaan uit het zicht van de rest van de wereld? Jazeker, maar niet alles is wat het lijkt te zijn en de idylle blijkt barstjes te vertonen.

From the book

Deze keer zat ik naast de coach van het wielerteam die maar aan het bazelen was over Nederland. Ik luisterde maar half, en het meeste begreep ik niet. Als hij dan vroeg of het echt waar was, glimlachte ik steeds een beetje bevestigend. Tenslotte was ik de ervaringsdeskundige. En vooral als het over koeien ging, was het onwaarschijnlijke bijna altijd waar. Dus dacht ik dat het wel weer over de wonderbaarlijke melkproductie van Neerlands bonte trots zou gaan. Je weet wel, zo'n 25 liter per dag, tegen 3 liter hier. En exploderende uiers als er niet gemolken werd. Dat soort zaken. 'Echt waar hoor,' hoorde ik mijn buurman tegen Napoleon zeggen, en hij wees naar mij, 'Vraag het hem maar.' 'Ja, hoor,' zei ik op goed geluk. Een veilig antwoord, leek me. 'Vijf meter de lucht in! Vijf meter!' vervolgde mijn buurman. Dat echter was voor mij een gedachtesprong te ver. Dit ging niet over melk. Lastig, want ik kon natuurlijk niet meer terug, en ik had geen idee waar het dan wel over ging. 'Nou ja, soms,' probeerde ik. Het was een aardige kerel, en ik wilde hem wel een pleziertje doen. 'Zie je wel,' zei mijn nieuwe vriend: 'In Nederland kan het soms zo waaien dat koeien wel vijf meter door de lucht vliegen,' 'Hebben jullie dan tornado's?' vroeg Napoleon. Ik was een beetje in verwarring gebracht. 'Nou nee, al kan het soms behoorlijk waaien. Vooral vanuit het westen,' zei ik naar waarheid. Je moest toch wat. 'Zie je wel,' zei mijn vriend weer, 'en dan vliegen de koeien wel vijf meter door de lucht.' 'Niet zo vaak, hoor,' probeerde ik het nog een beetje te redden. 'Niet zo vaak?' 'Nee hoor, heel vaak niet. Eigenlijk. Dus.' Het zweet begon pareltjes op mijn voorhoofd te vormen.

About the author

Rob Wildschut is geboren in Tegelen, op de grens met Duitsland. Als rechtgeaard sociaal-geograaf heeft hij nooit de drang kunnen weerstaan om (lands-)grenzen over te gaan, en zich te verdiepen in andere culturen. Door zijn werk bij verschillende organisaties heeft hij de kans gehad om daadwerkelijk langere tijd in verschillende landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië te wonen. Zijn nieuwsgierigheid naar het onbekende deelt hij met zijn partner en fellow traveller Cora. Hij woont inmiddels min of meer permanent in Noordwijk.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Amazonía - Notities van een buitenstaander in Bolivia

Author:

Rob Wildschut

Category:

Health

Number of pages:

264

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-11-2022

ISBN:

978-94-646-8265-6 / 9789464682656

Price:

€ 22,99

Language

Dutch