De bek van Korsakov

Cita Jurna

Category: Novels

€ 14,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een uitgebluste relatie komt onder een onverwachte spanning te staan, doordat de man een oude vriendin ontmoet; de echtgenote van een tandarts. De man drinkt, heeft een slecht gebit en durft daar niets aan te laten doen, maar ondertussen besteedt hij wel onevenredig veel aandacht aan zijn vroegere vriendin. Zijn partner is een zware rookster en heeft een telneurose. Het verhaal gaat over jonge en oudere mensen; over een jonge en een oudere kat. Een mensenverhaal met zwarte katten en zwarte humor.

From the book

In de tijd dat ik een tante was, kwam ik hem tegen. Mijn vrouwelijkheid was gereduceerd tot het mama zijn van mijn dochtertje en dus was ik de tante van alle vriendinnetjes die over de vloer kwamen. De kennissen die ik had, deed ik op bij de school van mijn dochter. De kinderen werden ’s morgens bij de juf afgeleverd en de moeders gingen bij elkaar koffie drinken. En hup, weer een vriendin erbij. Sommigen waren aardig, anderen minder, maar allemaal waren ze afgestompt. De gesprekken gingen niet verder dan bespiegelingen over het kroost en niet te vergeten over hoe je eraan was gekomen. Er waren dames bij die daarin ongegeneerd doorwandelden naar de ordinaire kant. "Vroeger kon Piet wel, maar nu.... Weet je hoeveel hij gezopen heeft van het weekend. Dan kan je het natuurlijk wel vergeten." Soms zat Piet erbij en, om bij het onderwerp te blijven, de lul zei dan ook nog niks, terwijl zijn libido toch duidelijk te grabbel werd gegooid. Zelf verlaagde ik mij niet tot dergelijk laag-bij-de-gronds geklets. Bovendien had ik destijds geen seksleven, dus kon ik ook niet praten over eventuele mislukkingen. En opeens was hij er. Hij kwam een bakkie bij me halen, zei hij. Het ging dus weer via de koffie, maar nu niet via de school, hoewel ik hem tegenkwam, toen ik mijn dochter op de fiets naar school bracht. Na de koffie is hij eigenlijk praktisch nooit meer weggegaan.

About the author

"Ik ben 50 jaar oud en mijn beroep is lerares Nederlands. Taal is mijn werk en mijn hobby. Al sinds mijn vroegste puberteit schrijf ik gedichten en verhalen. Ik ga door het leven als amateur-pessimist en schrijven is voor mij een therapie. Mijn jeugd is een belangrijke inspiratiebron. Ik heb een hekel aan honden en aan sterke drank. Ik houd van katten en van chocolade."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De bek van Korsakov

Author:

Cita Jurna

Category:

Novels

Number of pages:

82

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

04-09-2007

ISBN:

978-90-883-4131-1 / 9789088341311

Price:

€ 14,95

Language

Dutch