Cover voorkant
Momentopname - Aandacht! Camera loopt! En... actie!
Momentopname - Aandacht! Camera loopt! En... actie!

Momentopname - Aandacht! Camera loopt! En... actie!

Dirk Smets

Category: Poems

€ 17,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Momentopname is als een meesterwerk op het witte doek. De plot, de cast en het script zijn a priori genomineerd voor een Oscar. De beeldende taal spreekt boekdelen. Het leven is soms slechte cinema en we regisseren graag zelf wat op ons netvlies wordt gebrand. De schrijver projecteert zijn werkelijkheid en neemt je mee in een beklijvende woordenstorm. Als creatief directeur boort Dirk Smets een eeuwenoude hernieuwbare energiebron aan. Poëzie herlaadt de batterijen. Door welke 3D-bril en met welk moodboard je deze beeldspraak bekijkt, maakt of kraakt een klassieker. Na zijn debuut Pandemiepoëzie werd snel duidelijk dat de film zou worden vervolgd. Momentopname kondigt zich aan als een veelbelovende sequel. Critici spreken na de avant-première al van een waardige opvolger. Filmische digitaal geprint op papieren pellicule. Veel kijkplezier!

From the book

Ster, sterk, sterker, sterkst De volgspot zoekt mijn aanwezigheid. Al die aandacht kan mij gestolen worden. Het publiek staat op en applaudisseert, hoewel het doek nog niet is gevallen. Ik houd me op de achtergrond. Blikken uit de zaal snijden mij de adem af. Ik ben geen ster. De kracht op het schouwtoneel schuilt tussen de dialogen. De macht van de vertoning ligt in de acteerprestaties. Sterk zijn de spelers en de dynamiek tussen hen. Beeld en evenbeeld, woord en wederwoord. Het podium is patent als forum voor artiesten. Wat er ook gebeurt, de show must go on. Sterker is het hele stuk dat vorm krijgt op de planken. Zoals het in de zaal wordt gegooid, een symbiose van scènes en klanken. Achter de schermen en ver weg van de spotlights ligt voor mij een rol weggelegd. Ik floreer en schijn het meest in een figuratieve rol zonder tekst. Anoniem doch waardig en fier, stilzwijgend acteer ik het sterkst.

About the author

Dirk Smets (1983) schrijft gedichten van zijn gedachten. Soms zijn ze maatschappijkritisch en dan weer heel frivool. Ze zijn het product van zowel harde realiteit als zoete verbeelding. Eerder atypisch is dat elk stukje poëzie slechts één take vereist. Ze zien het levenslicht en veranderen vervolgens niet. Hij houdt van het voorbereidende werk achter de schermen maar is tegelijk heel erg opgetogen als zijn werk in de spotlights komt te staan. Uitgerust met enkel pen en papier schept hij verwondering. Hoewel hij geschreven boeken produceert, creëert hij toch beelddatabanken in de hoofden van de lezers.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Momentopname - Aandacht! Camera loopt! En... actie!

Author:

Dirk Smets

Category:

Poems

Number of pages:

78

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-11-2022

ISBN:

978-94-646-8246-5 / 9789464682465

Price:

€ 17,50

Language

Dutch