Cover voorkant
De Eenzame Panda - Wat je anders maakt, maakt je bijzonder
De Eenzame Panda - Wat je anders maakt, maakt je bijzonder

De Eenzame Panda - Wat je anders maakt, maakt je bijzonder

Kathinka van de Ruit. Illustraties van Esther Hulst

  • (1)

€ 16,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Er was eens, in een land hier ver vandaan, waar de velden zo groen waren als stukken smaragd en het bamboe tot het dak van de huisjes groeide, een panda.... De kleine panda is een bijzondere panda. Ze is niet zwart met wit of wit met zwart. Ze is rood als de zonsopkomst. Daarom wordt de panda gepest. Verdrietig vertrekt ze van haar huis in Panda Dorp. Ze denkt dat de andere panda's haar toch niet mogen. Maar is dat wel zo? De panda leert wijze lessen die iedereen in het leven nodig heeft. Groot of klein, oud of jong.

From the book

Uit het niets was daar plotseling het geluid van vallend water. De rustige stroom van de rivier werd ruw onderbroken door een vreemd wezen. De panda zag eerst uit het water twee zwarte dopjes omhoogkomen en daarna kwam er een nek en uiteindelijk ook een schild tevoorschijn. De schildpad, want dat was het, zwom makkelijk naar de waterkant De panda vroeg zich af of de schildpad haar eerder had zien spartelen in het ijskoude water. Toen de schildpad vlak voor haar uit het water kwam, zag ze een groot litteken op zijn diepgroene schild. De panda knipperde met haar ogen, om de tranen weg te wissen. De schildpad boog zijn hoofd als begroeting. Hij leunde lang op zijn pootjes voor hij zichzelf de kant op kon hijsen. Hij bleef hijgend liggen en kwam langzaam op adem. ‘Waarom huil je, panda?’ vroeg de schildpad. Hij schudde zichzelf even uit, deed zijn schild af en maakte het schoon met een blaadje van een boom. Dat deed hij net zo lang totdat het schild begon te glimmen. De panda dacht lang na over het antwoord dat ze zou geven. Het had haar ook verbaasd dat hij kon zien dat ze een panda was. Niet een of andere vreemde rode beer. Nee, ze was een panda. Zo had hij haar toch genoemd? De lippen van de panda trilden en over haar hele lijf had ze koude rillingen. Ze overwoog even of ze het wel moest vertellen. Hij was maar een vreemde schildpad. Hij kende haar niet. Hij was misschien zelfs nooit in Panda Dorp geweest. Hij wist niet hoe het was om een panda te zijn. Hij wist niet eens hoe het was om anders te zijn. Maar ze besloot dat het geen kwaad kon om de vreemde schildpad te vertellen over haar leven.

About the author

Van jongs af aan schrijft Kathinka verhalen. De Eenzame Panda is haar verhaal over hoe het is om anders te zijn, als iemand met de diagnose autisme weet ze daar alles van. De Eenzame Panda is haar eerste kinderboek en is gemaakt op haar stage tijdens haar MBO 4 opleiding. Ze heeft een hond genaamd Lilly die haar rust geeft. Esther Hulst heeft na het praktijkonderwijs verschillende opleidingen afgerond. Haar samenwerking met Kathinka startte tijdens haar studie Art en Design waar zij samen aan een boek werkten. Hierna is zij zelfstandig grafisch ontwerper en illustrator geworden en is ze gekozen om te illustreren voor De Eenzame Panda.

Reviews

2023-01-26 22:13:17 | By: Flame Visser | Rating:
Geweldig boek voor de kinderen. Deel het graag met de kleinere neefjes en nichtjes om ze een mooie levensles mee te geven. Top punten voor moraal maar ook als je van panda's houdtWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Eenzame Panda - Wat je anders maakt, maakt je bijzonder

Author:

Kathinka van de Ruit. Illustraties van Esther Hulst

Category:

Children books

Number of pages:

44

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5 liggend

Release date:

06-01-2023

ISBN:

978-94-646-8376-9 / 9789464683769

Price:

€ 16,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)