Cover voorkant
Naar de kermis - en andere verhalen
Naar de kermis - en andere verhalen

Naar de kermis - en andere verhalen

Marja Vos

Category: Stories
  • (2)

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Naar de kermis is een bundel met korte verhalen. Fictie en non-fictie wisselen elkaar af. De verhalen moeten gelezen worden in de volgorde waarin ze in het boek zijn geplaatst. Dan wordt het duidelijk dat het uitbreken van de coronapandemie veel invloed heeft gehad op mijn creativiteit. Het zijn niet allemaal sombere verhalen. Gelukkig heeft mijn gevoel voor humor zich goed kunnen verweven in de teksten. Het titelverhaal zou in een bundel met streekverhalen kunnen staan. De enkele uitjes die we in deze jaren maakten, hebben me geïnspireerd, zoals in Sietske te lezen is. Een boeiende bundel voor alle seizoenen.

From the book

Hij nam een slokje van zijn borrel en begon te vertellen. ‘Het was 12 mei 1943.’ ‘Toen werd ik geboren,’ reageerde Geeske direct. ‘Stil nou... Het was oorlog. We waren bijna altijd thuis, maar ik moest natuurlijk wel voor mijn werk op pad. Op een dag kwam meneer pastoor op de fiets om me op te halen. Er was iets vreselijks gebeurd. In het dorp, of liever gezegd even buiten het dorp in een oude boerderij, zat een verzetsgroep. Bijna allemaal jongelui van tegen de twintig. Zij hielpen mensen onderduiken en brachten clandestiene krantjes rond. Op die twaalfde mei reden er twee mannen en twee vrouwen uit deze groep over de landweg, toen ze werden aangehouden door een groep Duitsers die het viertal net in hun wagen hadden ingehaald. Wat er precies was voorgevallen, wist niemand, maar zonder blikken of blozen waren ze alle vier neergeschoten. Ze lagen nog op de weg. Er was een kar onderweg om de lijken op te halen. Meneer pastoor wilde er voor hun zielen bidden en ik moest mee om de maat te nemen voor de doodskisten. Een afschuwelijke klus. Volgens mij waren er drie slachtoffers op slag dood geweest, maar de vierde, een jonge vrouw, misschien net achttien, lag in een plas bloed. Haar hand was rood van het bloed. Het was net of ze met een bebloede vinger een lijn op een paaltje had gezet. En zag ik het goed? Had ze er een soort pijl van gemaakt? Wees ze ergens naar voor ze haar laatste adem uitblies? De kar kwam en de doden werden opgehaald. Ook meneer pastoor ging zijns weegs. Toen keek ik in de richting waar de pijl naar wees. Daar zag ik een oude damesfiets liggen met een ruime fietstas. Kwam daar geluid uit?

About the author

De Schoonhovense Marja Vos (1948) werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ze niet meer werkt heeft ze tijd voor haar hobby’s: schrijven, lezen en reizen. Ze is begonnen met het schrijven van kinderboeken, maar al snel stapte ze over op schrijfwerk voor volwassenen. In 2018 kreeg zij van de uitgever een oeuvreprijs. In 2021 verscheen haar autobiografie Een open boek. Naar de kermis is haar 28ste boek.

Reviews

2022-12-06 13:50:13 | By: Wil van der Meulen | Rating:
Boekje gepakt, en ja hoor, weer in een keer uitgelezen!
Grappige korte verhalen met veel humor en levenswijsheid.
Ik vond het heerlijk om te lezen, Ga zo door!!

2022-11-26 11:48:48 | By: Peter | Rating:
Marja is er opnieuw in geslaagd haar gedachten op een grappige en soms ook ontroerende manier, zoals in G A B, te verwoorden. De corona tijd heeft haar vaak ook geinspireerd. Een bezoek aan een museum kon zo maar een nieuw verhaal opleveren. Of een korte vakantie. Opvallende krantenberichten. Met veel genoegen gelezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Naar de kermis - en andere verhalen

Author:

Marja Vos

Category:

Stories

Number of pages:

140

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-11-2022

ISBN:

978-94-646-8253-3 / 9789464682533

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)