Cover voorkant
Een vindingrijk man - Het Delft van Antoni van Leeuwenhoek
Een vindingrijk man - Het Delft van Antoni van Leeuwenhoek

Een vindingrijk man - Het Delft van Antoni van Leeuwenhoek

Hennie Molenaar

Category: Novels

€ 23,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Antoni van Leeuwenhoek, de grondlegger van de microbiologie, werd geboren in Delft en bracht daar ook het grootste deel van zijn leven door. Deze historische roman gaat over de stad, de man en de wereld om hem heen. In 1654 vond er een grote ramp plaats, het Kruithuis ontplofte. Een derde van de stad werd verwoest en iedereen verloor wel een bekende. In de jaren die volgden had deze gebeurtenis nog een grote invloed. Ook op Van Leeuwenhoek en die andere bekende Delftse tijdgenoot, Johannes Vermeer. Hoe hun levens, en die van een moeder, een timmerman, een jonge dokter en een tekenaar verder gingen, is het onderwerp van deze roman.

From the book

Ze hoorden niets. Voorzichtig ruimden ze het puin opzij, steen voor steen, plank voor plank. Ze waren al een tijd bezig toen één van de mannen riep: ‘Stop!’ Iedereen stond stil. ‘Wat is er...?’ begon Klaas maar de man hield zijn vinger voor zijn mond. Toen hoorde hij het ook. ‘Help me,’ klonk er heel zacht. ‘Waar ben je?’ vroeg de man. ‘Kun je iets harder roepen?’ ‘Help me, hier,’ klonk het nu wat luider. ‘Daar,’ zei een van de anderen en wees naar een flinke berg aan zijn linkerkant. ‘We komen eraan,’ riep hij. ‘Ben je alleen?’ ‘Nee, mijn moeder is er ook. Maar die zegt niets.’ Klaas kreeg het benauwd en keek de man naast hem aan. Snel begonnen ze de stenen weg te halen. ‘Roep nog eens?’ vroeg Klaas. ‘Dan weten we welke kant we op moeten.’ ‘Er ligt iets op mijn buik,’ riep de stem. ‘Ik kan niet zo hard.’ Het was een kinderstem. ‘Het is prima zo,’ zei Klaas. Hij dacht aan zijn eigen jongens. ‘Ik zie een voet,’ riep Jannes, en ze haalden voorzichtig meer puin weg. Langzaam kwam er een vrouw tevoorschijn. Ze lag op haar buik en er zat bloed op haar hoofd. Met haar linkerhand hield ze een klein handje vast. ‘Beweeg je vingers eens,’ zei Klaas. ‘Ik wil mijn moeder niet loslaten,’ zei het stemmetje, nu van heel dichtbij. ‘Dat hoeft ook niet,’ zei Klaas. ‘We hebben je moeder gevonden en zijn bijna bij jou.’ De mannen werkten zo snel ze konden en even daarna werd het kind zichtbaar. Het was een meisje van een jaar of zeven. Er lag een zware balk over haar heen en toen ze die weggehaald hadden, probeerde ze overeind te komen. Maar ze zakte door haar armen en begon te huilen.

About the author

Hennie Molenaar is in 1963 geboren in Delft en studeerde geschiedenis in Amsterdam. Zij woont al meer dan dertig jaar in ’s-Hertogenbosch. Na een aantal jaren in bibliotheken te hebben gewerkt, besloot zij alleen nog maar te schrijven. Inmiddels heeft zij zes boeken gepubliceerd, waaronder twee historische romans. Dit is het tweede boek dat bij Boekscout verschijnt. Meer informatie over haar werk is te vinden op henniemolenaar.nl.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een vindingrijk man - Het Delft van Antoni van Leeuwenhoek

Author:

Hennie Molenaar

Category:

Novels

Number of pages:

276

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

06-01-2023

ISBN:

978-94-646-8368-4 / 9789464683684

Price:

€ 23,50

Language

Dutch