Cover voorkant
Opgeven is geen optie - Als kanker de rode draad in je bestaan is
Opgeven is geen optie - Als kanker de rode draad in je bestaan is

Opgeven is geen optie - Als kanker de rode draad in je bestaan is

Gerret Verhagen

Category: Health
  • (5)

€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

“Verwijder de borst maar,” zei ze vastberaden tegen de arts. Ik schrok ervan, wetenschappelijk gezien was dat namelijk niet nodig. De arts en ik wisten haar met onze kennis en overtuigingskracht over te halen. Een paar weken later moest het in grote paniek helaas toch. Het was niet de enige keer dat haar gevoel het bij het rechte eind had. Hadden we daar maar wat meer naar geluisterd.

From the book

Derde kerstdag: Marijn op de operatietafel, Corry aan het infuus. De verlichte kerstbomen brachten geen innerlijke vrede in onze harten. Toch probeerden we te vertrouwen op een goede afloop. De operatie leek eindeloos te duren. Corry vocht al zo lang voor háár leven, nu vocht ze ook nog voor dat van haar zoon, ze liet haar tranen de vrije loop. De gedachte dat haar zoon een lijdensweg moest gaan maakte radeloos. Eindelijk mochten we naar hem toe. De uroloog kwam binnen, de spanning was te snijden. Een zucht van verlichting ging door de ruimte na de boodschap dat de operatie goed was gegaan. De tumor was compleet verwijderd en de snijranden waren schoon, dus geen achtergebleven tumorresten. We huilden opnieuw, van blijdschap dit keer. We konden het bijna niet geloven, was er dan toch ook eens een ziektegeval met perspectief in onze familie?

About the author

Voor Gerrit Verhagen (1952) is kanker en verlies verweven met het leven. Als jongen van veertien verloor hij zijn moeder aan de ziekte die de rode draad in zijn bestaan zou worden. Hij was werkzaam in de farmaceutische industrie en beroepsmatig betrokken bij belangrijke introducties en hoogtepunten in de ontwikkeling van de oncologische wetenschap. Medische kennis en behandelingsopties ten spijt verloor hij drie van zijn vier broers. Ook het gezin dat hij met zijn grote liefde stichtte is niet gespaard gebleven. Ondanks alle tegenslagen en verdriet is opgeven geen optie. Met dit boek laat hij zien waarin de werkelijke waarde van het leven zit. Een verhaal om kracht uit te putten.

Reviews

2023-02-01 19:22:30 | By: Naomi | Rating:
Het is met emoties geschreven.
Je kan je goed inleven in de schrijver en het verhaal raakt je diep.
Ook erg knap hoe het verwoord is.
Je leest het boek zo in 1x uit.

2023-01-27 09:36:32 | By: Irma ter beek | Rating:
Gerret, je boek heb ik uit. Hoewel ik de neiging had achter elkaar door te lezen, heb ik bewust stukje bij beetje gelezen om het goed te laten binnen komen.
Het was emotioneel, omdat ik het proces van Corry en van jullie als gezin van dichtbij meemaakte.
En het was bijzonder jou op deze manier beter te leren kennen door je jeugdervaringen omtrent je moeder te beschrijven. Wat een moeilijke kindertijd voor jullie. Ik had natuurlijk fragmentarisch wel het een en ander gehoord, maar nu kreeg ik zicht op het totaal. En dat speelde zich af in s-Gravenmoer, een dorp met strakke waarden en normen, zeker als het in je gezin wat anders verliep.
De opbouw en rode draad hoe de kanker een rol in je leven speelt, vind ik heel goed.
Wat de impact van de ziekte is wordt goed beschreven, zowel de kant van de behandelingen en de effecten als de emotionele betekenis. Knap hoe je dat hebt gedaan.
Vooraf heb je me eens verteld dat verwerking ook een doel voor jezelf was. Ik zou graag tzt eens horen wat het schrijven met je heeft gedaan. In ieder geval dapper je kwetsbare opstelling.
Voor je kinderen en kleinkinderen zal het zeker een kostbaar document zijn.
Binnenkort praten we er een keer over, lieve groet, Irma

2023-01-27 13:27:14 | By: Yves | Rating:
Het verhaal is intens, ontwapenend en zeer indrukwekkend. De openhartigheid van de auteur over zijn ervaringen, zijn levensverhaal en zijn worstelingen als professional en partner in één zijn een openbaring. Het respect voor alles en iedereen als mens staat als een paal boven water in dit boek. En dat is een les voor mij voor het leven. We zijn allemaal mensen en we doen het op onze manier, waarop we denken en hopen dat we het goed doen. Er is geen goed of fout er zijn plussen en minnen en die bepalen onze balans in dit leven. Onwijs bedankt Gerret.

2023-01-23 21:58:12 | By: Dick van Zuilichem | Rating:
Mooi verwoord, pakkend, openhartig, eerlijk, kwetsbaar, moedig, ontroerend, meeslepend, worsteling, herkenbaar, gedeelde geschiedenis, houvast en voorbeeld voor lotgenoten.

2023-01-06 11:15:28 | By: j.c.barel | Rating:
In een adem uitgelezen en geheel naar waarheid geschrevenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Opgeven is geen optie - Als kanker de rode draad in je bestaan is

Author:

Gerret Verhagen

Category:

Health

Number of pages:

126

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

30-12-2022

ISBN:

978-94-646-8364-6 / 9789464683646

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (5)