Cover voorkant
De boeiendste Persoon van het heelal - 365 uitnodigingen om God te kennen
De boeiendste Persoon van het heelal - 365 uitnodigingen om God te kennen

De boeiendste Persoon van het heelal - 365 uitnodigingen om God te kennen

Ignace Demaerel

Category: Religion

€ 25,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘God kennen’ is volgens Jezus de omschrijving van het eeuwige leven (Joh. 17:3), met andere woorden dé sleutel tot écht leven. Maar gemakkelijk of simpel is dit niet: onze Schepper overstijgt ons bevattingsvermogen op alle vlakken. Positief gezegd: Hem leren kennen blijft een levenslange uitdaging en avontuur. In dit geloofsdagboek biedt Ignace Demaerel 365 korte meditaties vanuit een veelheid aan invalshoeken, gelijkenissen of anekdotes: over wie deze intrigerende God is, en over óns proces – met vallen en opstaan - om Hem te leren kennen. Hopende dat de lezer hierin pareltjes vindt, eyeopeners en verfrissende perspectieven op ‘de boeiendste Persoon van het heelal’.

Dit boek is verschenen onder het samenwerkingsimprint bc∙bs 
van Boekencentrum Uitgevers en uitgeverij Boekscout.From the book

Als iemand jou de directe vraag zou stellen: “Ken jij God?”, wat zou je dan antwoorden? Deze vraag is zelf al erg verwarrend: hoe zelfzeker ben je op dit vlak? Een simpel ‘nee’ of ‘ja’ volstaan niet. Is het niet pretentieus en aanmatigend om hier volmondig ‘ja’ op te zeggen? Hoe kan je Iemand kennen die oneindig veel groter is dan jou? Ken je God voor 50%, 5%, 0,5%? Je wéét toch niet hoeveel je over Hem níet weet: hoe kan je jezelf dan zelfs quoteren? Laten we niet vergeten: ‘kennen’ is een wérkwoord! Het vraagt arbeid en discipline, lezen en studeren, gaat via zoeken en tasten, veel vragen en - naar ons gevoel soms - weinig antwoorden, twijfelen en zuchten... Is het dan al die noeste arbeid waard? Wel, voor allerlei hobby’s en amusement zijn mensen wel bereid - soms héél grote - offers te brengen en door te zetten, just for fun. Is God echter niet ‘een ietsje belangrijker’ dan postzegels verzamelen of zo? Mág het moeite kosten a.u.b.? God zoeken moet je goéd doen of niet doen! ‘Half en half’ kan niet, want God is God. Godsdienst is geen vrijblijvende hobby zoals kleiduifschieten. God zoeken is anders dan elke andere bezigheid: het is een ‘ontologische plicht’ tegenover onze Schepper, en ons ultieme levensdoel verdient absolute prioriteit! Een huwelijk kan je ook niet ‘half’ doen. God leren kennen kost moeite, en het mág moeite kosten! Zoals een huwelijk of een gezin, en zoals andere dingen die we écht belangrijk vinden! Er zijn mensen die hiervoor alles opgeofferd hebben, hun hele hebben en houden verkocht, vervolging doorstaan, de stilte en eenzaamheid opgezocht, of 40 dagen gevast: om ‘het enige belangrijke’ te zoeken in dit aardse leven, datgene wat eeuwigheidswaarde heeft.

About the author

Ignace Demaerel (°1961) is godsdienstleraar en pastor in Brussel. Hij is gehuwd, vader van vier kinderen en een pleegzoon, en grootvader van zeven kleinkinderen. Hij studeerde filosofie aan de K.U. Leuven en protestantse godgeleerdheid in Brussel. Hij was/is actief in gemeentestichting, gevangeniswerk, de gebedsbeweging en verzoening, kinderkampen, huwelijksweekends... Naast vele artikels en enkele brochures heeft hij zes boeken gepubliceerd. Sinds 2012 is hij columnist/opiniemaker bij Knack.be.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De boeiendste Persoon van het heelal - 365 uitnodigingen om God te kennen

Author:

Ignace Demaerel

Category:

Religion

Number of pages:

400

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

09-12-2022

ISBN:

978-94-646-8337-0 / 9789464683370

Price:

€ 25,99

Language

Dutch