De Wanen

George Jay

Category: Novels

€ 18,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Wanen is een schelmenroman, een koldereske. Skip Vanir is een avonturier die in een herberg belandt, waar hij de speelpop Barbie (Goldry) ontmoet. Hij brengt haar thuis en blijft slapen. ’s Nachts wordt Barbie ontvoerd door Lucky. Skip gaat er achterheen en krijgt advies van Shack, een mysticus en Barbie’s vader. Na een ongeval komt Skip via een kerkhof in de onderwereld terecht en ontmoet daar Uhli. Ze gaan samen op weg om Barbie te bevrijden. Na vele avonturen komen ze in de godenwereld Asgard, waar ze met Odin, Thor en Lucky strijden.Ze slagen erin Barbie te bevrijden. Barbie en Skip vormen een paar, maar. . .

From the book

Skip, een in de tijd verdwaalde figuur van middelmatige signatuur, reeds tweemaal ter dood veroordeeld door de medische maffia vanwege een tumor in zijn hersenen, zuipend als een badspons, zware Braziliaanse maduro’s rokend, puffend als een stoomboot, wierp zich op de barkruk met de air van een cowboy die een wild paard in een rodeo bestijgt. Barbie, een bewonderenswaardige goudblonde beauty, keek toe hoe Skip het herfstboeket uit een bokaal op de bar deponeerde en het water in de spoelbak leegde. Hij reikte de beker aan de barbediende Skirner en vroeg hem deze met kriek-uit-het-vat te vullen. Zonder een spier te vertrekken deed de man wat van hem werd verlangd. Vakkundig tapte hij de kriek voorzien van een mooie manchet. Hij ontkopte het schuim met een spatel en serveerde de kelk voor zijn gast op een bierviltje. 'Mijnheer alstublieft.' Skip knikte. Hij omvatte de beker en dronk de ruim twee liter, met het fanatisme van iemand die van zins is het wereldrecord onderwaterzwemmen te verbeteren zonder adem te halen, in een teug. Dat record stond al scherp, wist hij toevallig, de recordhouder dook weliswaar niet meer op en ontging de huldiging. An ill omen? Jammer! Skip keerde zich discreet om, schroefde zijn gulp open, leegde zijn blaas in de bokaal en ritste de broek weer dicht. Het boeket zette hij in de vaas keurig op de oude plek terug. Achter zijn hand liet hij een grommende boer, een opkomend onweer van bijna een kwart minuut lang. 'Excuseer dame.' ' Dat wordt dan ...' De mond van Skirner klapte open. Hij zag zijn vreemde gast langzaam van de kruk glijden, door de knieën zakken en zijn hoofd aan de houten toog stoten.

About the author

"Ik ben opgegroeid in de Jordaan, opleiding LO en VGLO. Op mijn 14e jaar werd ik loopjongen in een apotheek. Gewerkt als fietsjongen, expeditieknecht, fabrieksarbeider. Van 1941-1946 ladingmeester bij Fokker, ‘s avonds zelfstudie Boekhouden en MBA. Dan 6 jaar administratie-chef en 24 jaar administratieve functies in het damesmodebedrijf. In 1965 verscheen mijn bekroonde roman "In ieder geval actief blijven". Met 57 jaar inschrijving bij de U.V.A., studie filosofie en theaterwetenschappen, 6 jaar later afgestudeerd."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Wanen

Author:

George Jay

Category:

Novels

Number of pages:

264

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

04-09-2007

ISBN:

978-90-883-4145-8 / 9789088341458

Price:

€ 18,95

Language

Dutch