Cover voorkant
Tijn
Tijn

Tijn

Diane Ensing

Category: Biographies

€ 13,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Veel mensen overkomt het. Van de hemel in de hel, van de vreugde over nieuw leven tot het verdriet over het verlies van een zo blij verwacht kind. Diane Ensing overkwam het zelfs twee keer. Twee keer moest ze het vreselijke bericht aanhoren dat haar al zo gekoesterde kindje was gestorven in haar buik. Diane verwerkte dit verdriet door erover te schrijven: voor zichzelf, voor haar man en voor haar levende kinderen. En om de herinnering aan haar overleden baby’s vast te leggen. Het is een persoonlijk verhaal, maar een verhaal dat anderen die dit meemaken, tot troost kan zijn. Eva Annema

From the book

Tijdens het zoeken naar het hartje bleef ik praten, ik wilde de gezichtsuitdrukking van Margriet niet zien en toch hield ik haar scherp in de gaten. Het was spannend, waar zit je kleintje? Links, rechts of vast heel diep. Maar ik zou natuurlijk het hartje horen! Zo gaat het toch altijd? Ik kon niet geloven dat er geen hartslag te horen was. Maar toch was het waar: het was stil in mijn buik. Wat ging er toen door mij heen? Alles en niets. Hoop en wanhoop. Na wat uren leek, gaf Margriet het op. Toch stopte ze naar mijn idee veel te snel. Ze zei: "Ik kan je helaas niet blij maken." Ik geloofde het niet. De meest waanzinnige gedachten gingen door me heen: "Misschien moet je het straks nog eens proberen. Luna heeft thuis mijn buik met lotion ingesmeerd, daarom werkt het apparaat niet. Als er morgen een echo wordt gemaakt, komt het wel goed." Maar langzaam drong het een beetje tot mij door. Het gevoel van dat moment kan ik niet goed omschrijven. Het verlammende gevoel, dat ik niets meer voor hem kon doen! Ik wilde voor zijn leven vechten, maar het leven had mij verraden. Daar stond ik met al mijn moederlijke oerkracht. Ik voelde mij zo bedrogen. Zonder dat ik het had beseft en er iets tegen had kunnen proberen, was hij van me af genomen. Het was alsof een sluipschutter me van achter trof.

About the author

"Dit boek is begonnen als verwerking. Nadat Tijn levenloos ter wereld kwam, begon ik te schrijven. Stapje voor stapje kreeg het steeds meer de vorm van een boek. Het schrijven en het herlezen, heeft mij geholpen in de verwerking. Dat was de reden waarom ik het verhaal wilde omzetten in een boek. Misschien zijn er meer mensen die zich kunnen vinden in dit verhaal en helpt het hen een klein beetje verder in hun verwerking."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tijn

Author:

Diane Ensing

Category:

Biographies

Number of pages:

32

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-05-2010

ISBN:

978-94-608-9553-1 / 9789460895531

Price:

€ 13,45

Language

Dutch