Cover voorkant
Inburgeren tussen Hemel en Hel
Inburgeren tussen Hemel en Hel

Inburgeren tussen Hemel en Hel

Evelyne Ritsma

Category: Biographies

€ 17,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Integratie is misschien op dit moment wel een van de meest besproken onderwerpen. Wij, Nederlanders, hebben allemaal een mening over buitenlanders. Maar hebben wij eigenlijk wel enige ervaring hoe het is om in een vreemd land te moeten integreren? Evelyne, Francaise, verliet ruim 28 jaar geleden haar vaderland Frankrijk en volgde haar vriend naar Nederland. Zonder een woord Nederlands te speken, zonder inburgeringcursus, moest zij zich aanpassen aan haar omgeving. In een aantal aangrijpende verhalen vertelt zij over haar leuke en minder leuke ervaringen die een buitenlander moet doorstaan om in Nederland geaccepteerd te worden. Zij geeft een goede kijk op Nederland en houdt menig Nederlander een spiegel voor.

From the book

Inburgering. Een woord dat kenmerkend is voor de eerste jaren van deze 21e eeuw. Wie in Nederland is geboren en getogen, weet niet wat inburgering precies betekent. Je moet tegenwoordig cursussen volgen. Maar hoe die zijn ingedeeld, en wat mensen daar nou concreet leren... wéten we dat wel? Dit boek gaat over inburgering. Niet over de cursus, maar over de praktijk. Wat maakt een buitenlandse mee nadat ze zich in Nederland heeft gevestigd? Hoe reageren de mensen met wie ze te maken heeft? Hoe moeilijk is het nou echt om deel te leren uitmaken van een gemeenschap die jouw taal niet spreekt? Evelyne Ritsma beschrijft het. Ze maakt ons deelgenoot van een ervarings- en gevoelsleven dat we niet kennen. Ze houdt ons hier en daar ook een spiegel voor. Haar boek is uitermate waardevol in een tijd dat Nederlanders en ‘nieuwe Nederlanders’ van elkaar worden onderscheiden.

About the author

"Ik ben Française; geboren en opgegroeid in Parijs. Tijdens mijn vakantie in Frankrijk heb ik een Nederlandse man ontmoet waarbij ik later, met mijn zoontje van zes, in Nederland ben komen wonen. Mijn debuut als schijfster is gebaseerd op mijn eigen ervaringen over integratie in Nederland. Ik beschrijf hoe leuk, maar ook hoe bijzonder moeilijk het is om in een ander land in te burgeren."

Reviews

2011-11-30 04:10:19 | By: Jeroen Hartge
Een echt verassend boek. Het verhaal van een buitenlanse familie en zijn uitdagingen en ons duidelijk herkenbare eigenschappen als Nederlanders. Echt een bijzonder leuk boek dat een grote variatie van onderwerpen heeft maar toch een verhaal houd. Echt zeer verassend!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Inburgeren tussen Hemel en Hel

Author:

Evelyne Ritsma

Category:

Biographies

Number of pages:

144

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-08-2010

ISBN:

978-94-608-9732-0 / 9789460897320

Price:

€ 17,45

Language

Dutch