Cover voorkant
RUBEN  -  Omgaan met het grote verlies
RUBEN  -  Omgaan met het grote verlies

RUBEN - Omgaan met het grote verlies

GERARD WALLEYN

Category: Bereavement

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het verlies van een zoon dwingt de auteur van dit boek een kreet van onmacht uit te schreeuwen over de gehele wereld. Tevens een kreet van onrechtvaardigheid tegenover ‘de natuur’, die vernietigt wat ze eens zo mooi heeft gecreëerd en bovendien niet in staat blijkt hen die verweesd achterblijven te helpen. Enkel Ruben, de verloren zoon zelf, kon zalven net vóór zijn heengaan: "Doe gewoon verder met jullie leven, alsof ik er nog ben." Gerard Walleyn begreep dit en putte moed, onder andere uit een fascinerende tocht naar Santiago de Compostela. Een bewijs dat het leven nog de moeite waard is, ondanks de pijnlijke amputatie.

From the book

1987 en 2008 Hemel en hel liggen dicht bij elkaar zonder afgebakende grens. Aardse hemeltoestanden zijn niet eindeloos. Helse periodes ook niet, maar kunnen daarentegen fataal eindigen. We schrijven 1987. Ruben is eenentwintig en trekt naar Corsica met zus Ruth en enkele vrienden. September schijnt voor studenten de ideale maand om iets te ondernemen met het verdiende loon van een studentenjob. Ruben beleeft de mooiste momenten uit zijn jonge studentenleven. We schrijven 2008. Ruben is eenenveertig en ik rijd hem op een nacht in februari naar het UZ ­Gent. Wachten tot de geplande afspraak met de dokterspecialist kon niet meer vanwege de hevige pijn in rugstreek. Ruben beleeft van nu af aan de meest dramatische momenten uit zijn volwassen leven met gezin vol toekomst en verwachtingen. Het zullen de laatste levensmomenten worden, zonder toekomst. De voorbereidingen op het Corsica avontuur noteert hij in een schrift en fleurt de stokwoorden en slagzinnen op met schetsen van minuscule figuurtjes. Als enthousiaste en autoritaire 'Chef' organiseert hij een vergadering ten huize van ‘de Walleyns’. In een Toon Hermans stijl noteert hij: ‘... Wel aanwezig zijn Ruth, Pascal, Bart, Ann, Ruben, Piet.’ In willekeurige volgorde maakt hij gewag van een hele schare sponsors, waaronder Ambre Solaire, Cruesli en Stock Americain. Deze vriendelijke sponsors ‘schenken’ alle benodigdheden... mits betaling. Op zijn laptop vanuit het ziekenhuis mailt Ruben: "Ben dus een paar weken terug met acute pijn naar UZ gegaan nadat mijn lijf al weekje rammelde lijk een oude R4. Daar werd vrij snel vernomen dat het om klierkanker gaat."

About the author

"Ik ben debutant in de schrijfkunst. Dertig jaar lang heb ik in het onderwijs getracht mijn liefde voor de natuur en voor de taalexpressie aan de kinderen door te geven. Een tweede carriére, nu in het theaterleven, was dan ook een logisch gevolg. Mijn echtgenote heeft onze drie kinderen nog een extra stimulans bezorgd inzake natuurkennis en besef van noodzaak tot natuurbehoud. Ruben, de oudste zoon, is de vrucht van onze levensidealen. Helaas, hij is niet meer. Een laffe kanker ontnam aan ons, mijn gezin en hemzelf de levensvreugde; mijn motivatie tot het schrijven van dit boek."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

RUBEN - Omgaan met het grote verlies

Author:

GERARD WALLEYN

Category:

Bereavement

Number of pages:

196

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-08-2010

ISBN:

978-94-608-9706-1 / 9789460897061

Price:

€ 18,45

Language

Dutch