Lijdinggeven bij de gemeente

Peter Verkerk

Category: Management

€ 17,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Fraude, mismanagement, blunders, intimidatie op de werkvloer: het komt allemaal naar voren in het boek Lijdinggeven bij de gemeente. Maar het accent ligt toch bij het onvermogen van managers om dit tegen te gaan en in een aantal gevallen wordt duidelijk dat managers misschien juist wel de oorzaak zijn van alle kwaad. De auteur probeert in dit boek tevens een antwoord te vinden op de hamvraag: waarom zijn het juist vaak de nitwits die erin slagen leidinggevende te worden?

From the book

"Wat kijk je raar, Hans", zei Tulp. "Er staat een paard in mijn kamer!", riep Oostenrijker verdwaasd. "Dat klopt", zei Tulp op een toon alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. "Die hebben ze gisteravond weggesleept." Krekrev zette grote ogen op. "Een paard sleep je toch niet weg?", stamelde Hans. "Als die in overtreding staat wel", sprak Ruud plechtig. "Wie heeft hem versleept?" "Ik geloof Henk van Gekkum met Bergmeijer." "Oh God. Van Gekkum weer. Laat hem gelijk maar even binnenkomen." Maar dat hoefde niet meer, want de boosdoener kwam net aanlopen. Het was een grote forse man, met weinig haar en een vrolijk gezicht. Toen Krekrev hem zag aankomen moest hij onwillekeurig denken aan de boeken van Pietje Bell die hij vroeger las. "Wat heb jij nu gedaan, Henk?", vroeg Oostenrijker. Krekrev was verbaasd dat het hoofd zijn medewerker op de gang aansprak, maar was te nieuwsgierig om zich beleefd te verwijderen. "Wat heb ik nu weer gedaan?", vroeg Henk met zijn onschuldigste gezicht. "Er staat een paard in mijn kamer!", riep Oostenrijker. "Ooh, dat. Die hebben we gisteravond weggesleept." "Je sleept toch geen paard weg!" "Ja natuurlijk wel. Hij stond in overtreding op een laad- en loshaven." Krekrev had inmiddels moeite zijn lachen in te houden, want Oostenrijker had geen enkel idee wat hij met de bizarre situatie aan moest en van Gekkum speelde daar feilloos op in. "Kijk Hans. Ik ben Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Ik heb de eed afgelegd dat ik voertuigen in overtreding bekeur en wegsleep. Dit was een paard met een kar erachter en dan is het een voertuig. Hij stond op een laad- en loshaven en dus hebben we hem weggesleept."

About the author

"Ik woon in Landsmeer, samen met mijn dochter. Ik ben nog steeds ambtenaar bij een gemeente. Vlak voor mijn vertrek uit Amsterdam ben ik begonnen met schrijven. De belevenissen daar waren te bijzonder om niet te beschrijven. Het schrijven had deels een therapeutisch doel. Ik vond het echter ook gewoon leuk. Collega’s die stukjes gelezen hadden, adviseerden mij om het verhaal uit te geven. Ik nam dit advies ter harte."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lijdinggeven bij de gemeente

Author:

Peter Verkerk

Category:

Management

Number of pages:

174

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

20-08-2010

ISBN:

978-94-608-9631-6 / 9789460896316

Price:

€ 17,45

Language

Dutch