Cover voorkant
Drukke lezers  - Bomansstudies, deel 3
Drukke lezers  - Bomansstudies, deel 3

Drukke lezers - Bomansstudies, deel 3

Jac Aarts (red.)

Category: Biographies

€ 20,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit derde deel in de serie Bomansstudies vindt u wederom artikelen over het werk en de persoon van schrijver, voordrachtskunstenaar en televisiemaker Godfried Bomans (1913-1971). Ze werden eerder gepubliceerd in de Bomans Krant (internetmagazine 2001-2006). Er ging geen dag voorbij of zijn naam verscheen in de media. Ook de lezers van die krant lieten van zich horen. Hun bijdragen gingen over Esperanto, auto’s en een toneelstuk. Ook over ruimtevaart, onuitsprekelijk geluk en vreemde fietstochten. Drukke lezers wierpen zich op de literatuurgeschiedenis en reisden stad en land af voor interviews met bekende schrijvers. Over dat alles en nog veel meer leest u in dit boek, dat een vervolg is op Drukke tijden (2009, Boekscout.nl).

From the book

"Wat staat voor mij bovenaan in het oeuvre van Godfried Bomans? Moeilijk, moeilijk... Ieder boek heeft wel iets; ieder verhaal heeft zijn eigen waarde, al is het maar als tijdsbeeld. Toch steken er voor mij twee boeken bovenuit. Natuurlijk geldt hier wat Bomans eerder schreef over Charles Dickens. Het is niet in de eerste plaats wát hij schrijft, maar vooral hoe hij het schrijft: zijn woordgebruik, zijn formuleren, enzovoort. Bovenaan staan zijn Sprookjes, met als zéér goede tweede Erik of het klein insectenboek.
De sprookjes vormen voor mij het hoogtepunt in het oeuvre van Bomans. Stuk voor stuk pareltjes, waarvan ik er niet een als 'beste' kan kwalificeren: ze zijn gewoon allemaal prachtig. Ga ze vooral (nog eens) lezen, kan ik alleen maar zeggen. ‘De rijke bramenplukker’, ‘De oprechte moordenaar’, ‘De herbergier van Pidalgo’, ‘De dood van de sprookjesverteller’, ‘De engel’... Teveel om op te noemen! Ik denk dat ook de jongere en de komende generaties er veel leesplezier aan zullen beleven, vooral omdat alles zo mooi ‘tijdloos’ is. Het enige wat in de toekomst misschien zal moeten worden aangepast is het taalgebruik, hoewel dat in moderne ogen ietwat archaïsche taalgebruik natuurlijk ook weer juist de charme is van Bomans.
Ook Erik of het klein insectenboek is een hoogtepunt. (...) Naar mijn mening is ook dit prachtige werk ‘tijdloos’ en zal het vast nog veel generaties meegaan."
[Aldus Michel Pellaers in zijn bijdrage]

About the author

"Ik ben in 1950 geboren in Breda en studeerde Nederlands en algemene literatuurwetenschap aan de Utrechtse universiteit. Daarna heb ik gewerkt als leraar Nederlands en als zelfstandig tekstschrijver-taaladviseur. Ook was ik journalistiek werkzaam als eindredacteur bij het ABP in Heerlen en bij Hogeschool Larenstein in Velp. Momenteel ben ik actief als publicist en als redacteur van het Bomans Weekblad."

Jac Aarts is in juli 2015 overleden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Drukke lezers - Bomansstudies, deel 3

Author:

Jac Aarts (red.)

Category:

Biographies

Number of pages:

238

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

24-09-2010

ISBN:

978-94-608-9685-9 / 9789460896859

Price:

€ 20,45

Language

Dutch