Cover voorkant
Boeiende banden
Boeiende banden

Boeiende banden

Martien Boertje


€ 18,95

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Investeren in het geluk met elkaar Ieder mens streeft naar geluk. Dit persoonlijk geluk wordt mede bereikt door middel van de relatie met de mensen om ons heen. Het leven is een aaneenschakeling van relaties met jezelf als startpunt in verbinding met anderen. Maak gebruik van de kracht die relaties in zich hebben. Dit boek geeft adviezen en aanwijzingen die je kunt gebruiken om op een andere manier naar relaties te kijken en deze op een andere manier in te vullen. Vervolgens kunnen deze relaties leiden tot meer inhoud, gelijkwaardigheid en vertrouwen. Verrijk je leven en investeer in het geluk met elkaar!

From the book

Je bent, net als ieder mens op deze aarde, op zoek naar geluk. Vanaf het moment dat je geboren bent tot het moment dat je doodgaat ben je, ieder moment van de dag, bewust of onbewust op zoek naar geluk. Maar wat is geluk nu eigenlijk? Volgens de Van Dale heeft geluk een tweetal betekenissen. De eerste is een ‘gunstige loop van omstandigheden; voorspoed’ en ‘het aangename gevoel van iemand die zich verheugt’, is de tweede. Geluk (of gelukkig zijn) kan ook gedefinieerd worden als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden waarin je belangrijke basisbehoeften bevredigd zijn. Dagelijks ben je bezig jouw basisbehoeften te vervullen. Des te meer basisbehoeften zijn vervuld des te groter is het geluksgevoel. Omdat de basisbehoeften bij een ieder verschillend zijn, zullen ook de levensomstandigheden welke leiden tot geluk verschillen per persoon. Geluk leidt tot het voelen van positieve emoties. Er dient een duidelijk onderscheid gemaakt te worden tussen het voelen van de emotie, het gevoel, en de emotie zelf. De emotie is het gevolg van de mate waarin er voldaan wordt aan je basisbehoeften. Dit is een onbewust proces. Het voelen van deze emotie, dus de lichamelijke sensatie van de emotie is een bewust proces. Je ervaart het gevoel dat optreedt.

About the author

"Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik een aantal jaren werkzaam geweest in diverse commerciële functies. Getrokken door de emotionele kanten van de mens heb ik een aantal coach-gerichte opleidingen gevolgd. Ik begeleid mensen in hun persoonlijkheidsontwikkeling, zowel in hun professionele als in hun persoonlijke leven. Ik ben werkzaam als coach, trainer, therapeut en consultant."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Boeiende banden

Author:

Martien Boertje

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

220

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-10-2010

ISBN:

978-94-608-9848-8 / 9789460898488

Price:

€ 18,95

Language

Dutch