Geheugenstrijd

Rob Groenhof

Category: Novels

€ 18,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na een 4 maanden durende coma blijkt Ron Clements zijn geheugen volledig kwijt te zijn. Eenmaal weer thuis ontmoedigt de koele, afstandelijke houding van zijn vrouw hem zeer. Hij krijgt echter meer begrip voor haar stugge gedrag als hij erachter komt dat hij diverse buitenechtelijke relaties gehad heeft en vergaande plannen had om van zijn vrouw te scheiden. Dat bevreemdt hem overigens in hoge mate omdat hij zijn vrouw buitengewoon aantrekkelijk vindt. Bij stukjes en beetjes weet hij de waarheid omtrent zijn leven voor het ongeluk te ontrafelen en komt hij daarbij voor onaangename verrassingen te staan.

From the book

Nog minder dan een uur en dan krijg ik haar te zien. Mijn vrouw. Om de een of andere reden een onwerkelijk concept, ik en getrouwd. Al twaalf jaar ook nog, zo heeft... eh... dingetje me verteld. Ze heeft mijn vrouw de afgelopen maanden een paar keer gesproken, zei ze. Een pijnscheut klieft dwars door mijn nek de achterzijde van mijn schedel in als ik mijn hoofd opzij buig om de ingelijste foto van het nachtkastje te pakken. Binnensmonds kreunend wacht ik met dichtgeknepen ogen en opeengeklemde kaken tot de ergste pijn is afgezwakt, open ze dan heel voorzichtig. Ze is aantrekkelijk. Erg aantrekkelijk. Lachend kijkt ze in de lens. Hagelwitte tanden. Glanzende ogen, ietwat amandelvormig. Maar misschien lijkt dat alleen maar zo omdat ze lacht. Ze zijn in ieder geval groen. Geweldige kleur voor ogen, groen. Leuk, speels kapsel. Blond. Gewoon een appetijtelijk ding, mijn vrouw. Vraag me af of ze ook een appetijtelijk lichaam heeft. Nog drie kwartier en dan kom ik er achter. Ik slik plakkerig slijm mijn keel door. Hoe heet ze nou ook alweer? Verdomme, dingetje heeft de naam een paar maal genoemd, dat weet ik zeker. Opgelucht blaas ik een lading lucht uit mijn mond. Maud. Zo heet ze, Maud. Leuke naam, Maud. En ik heet Ron. Ron Clements. Het volgende moment verstijf ik. Ik hoor de deur van mijn kamer opengaan. Tjeses, zou ze er nu al zijn? Dan verschijnt de binnenkomer in mijn blikveld. Godlof, het is dingetje. Onder haar warme glimlach trekt de spanning uit mijn lijf en herinner ik me haar naam weer. Renske, heet ze. Renske Schouten en ze is psychiater in dit ziekenhuis.

About the author

"Het grootste deel van mijn arbeidsverleden heeft zich binnen het voortgezet onderwijs afgespeeld, zowel in Nederland als op het eiland Curaçao. Nadat ik me 14 jaar geleden in Veenendaal vestigde, samen met mijn vrouw, begon ik met het vervullen van een lang gekoesterde wens: schrijven! Ik heb ontdekt dat als het schrijven eenmaal in je bloed zit, je er nooit meer vanaf komt. Inmiddels heb ik vijf romans achter mijn naam staan en ik hoop nog vele pennenvruchten aan het papier te kunnen toevertrouwen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geheugenstrijd

Author:

Rob Groenhof

Category:

Novels

Number of pages:

254

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

20-10-2007

ISBN:

978-90-883-4092-5 / 9789088340925

Price:

€ 18,45

Language

Dutch