Fredminton

Fred Besselink

Category: Sports and Games
  • (2)

€ 19,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In Fredminton maakt de lezer kennis met veel aspecten van de badmintonsport door middel van een reeks artikelen. Zo komen onderwerpen als mentale training, ‘Kokeren’, het ontwikkelen van oefeningen, 55+ badminton, bad-mini-ton, circuittraining, communiceren met jongeren, coachen, voetenwerk, scouten, funstuff, speedbadminton en de kidsgames uitgebreid aan de orde. Wilt u over deze en andere onderwerpen meer te weten komen? Dan is Fredminton een uitgelezen kans om uw horizon te verbreden. Door inspiratie tot plezier!

From the book

Bij het spelen van badminton en in het bijzonder bij het produceren van verschillende slagen is het belangrijk dat je spelers goed gefocust zijn op de uit te voeren beweging. Het leerrendement in je trainingen zal groter zijn, als dit het geval is. Topspelers moeten zogenaamd "supernormaal" presteren. Dat wil zeggen dat ze uitzonderlijke dingen laten zien. De toestand waarin dit het gemakkelijkst gaat heet de Ideale Prestatietoestand. Tegenwoordig praten ze veel over "flow", een toestand waarin alles min of meer van zelf lijkt te gaan. De schaatser Marnix ten Kortenaar heeft hierover een roman geschreven getiteld "Op weg naar het licht" die ik bij jullie graag aanbeveel. Erg onderhoudend en leerzaam. (ISBN-nummer 90-75323-50-6). Hij hoopt in Nagano op de Olympische Winterspelen deze "flow" te bereiken en schrijft hier erg boeiend over. De Ideale prestatietoestand is van korte duur en is een smalle focus van de aandacht. (Van belang voor de coach: Ga bij 11 punten in een game niet coachen, als je speler zich in zo’n toestand bevindt, dat kan een averechts effect hebben). De bewegingen worden in deze toestand automatisch en zonder forceren uitgevoerd. De speler gaat totaal in op het "hier en nu". Er is een groot gevoel van controle over de bewegingen, de speler kent geen angst, heeft dus zelfvertrouwen en ervaart de wedstrijd als plezierig, waarbij hij op een ontspannen manier zeer alert is.

About the author

"Ik ben geboren in 1952. Ik ben al vanaf 1976 als gediplomeerd trainer werkzaam in de badmintonsport. Inmiddels heb ik ervaring opgedaan als trainer in de eredivisie. Als docent gaf ik voor Badminton Nederland en voor de VBO (Vereniging voor badminton oefenmeesters) vele scholingen en bijscholingen. Ik ben werkzaam als teamleider en MT-lid op het Metzocollege in Doetinchem. Plezier moet altijd de basis zijn van het bedrijven van sport, vind ik. Samen bezig zijn met je hobby is het mooiste wat er is."

Reviews

2020-02-16 09:14:02 | By: hanny santbulte | Rating:
Ook vijf jaren na Fred zijn dood blijft het boek een goede herinnering aan een talentvol schrijver, onderwijzer, docent, teamleider en amateur historicus altijd in samenwerking met zijn vrouwm ooit door Fred omschreven als zijn achterhrond muziekje, onderrgetende, Hanny Besselink-Santbultr

2015-01-05 21:02:23 | By: hanny besselink | Rating:
goed boek, aan te bevelen voor iedere sport, van atletiek tot zwemmen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Fredminton

Author:

Fred Besselink

Category:

Sports and Games

Number of pages:

262

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

08-10-2010

ISBN:

978-94-608-9653-8 / 9789460896538

Price:

€ 19,95

Language

Dutch

Rating:

  • (2)