Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het Eerste Testament
Kennis naar macht, Macht is kennis

Auteur

Karel Van Canegem-Ardijns

Uitvoering
Paperback
Reviews
1 reviews
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het Eerste Testament is een directe aanval op het huidige establishment. We worden om de oren geslagen met allerlei materiële zaken, maar we verliezen uit het oog wat het betekent mens te zijn. Eeuwenlang hebben we het systeem van uitbuiting van de medemens gehanteerd en vond dit systeem een sterke medestander in de kerk. Het Eerste Testament behandelt diverse onderwerpen: abortus, bankwezen, christendom, dierenleed, kindermishandeling, overheid, ... Zijn we bereid een nieuwe weg in te slaan als mensheid? Of kijken we toe en laten we God beslissen over ons lot?

Over de auteur

"Ik ben een dertiger en heb één passie: krijgsgeschiedenis. Een aantal jaren ben ik actief geweest in de Vlaamse beweging en heb daar enkele literaire bijdragen geleverd. U verwacht nu misschien dat ik de Vlaamse beweging zal verloochenen. Verre van. Het zelfbeschikkingsrecht is heilig. Met dit boek hoop ik u meer kennis te geven over het draaien van de wereld en de kracht die we in onze handen hebben om goed te doen. Mijn persoon is uiteindelijk niet belangrijk. Het is de boodschap van Het Eerste Testament die ons allen de nodige macht zal geven."

Productinformatie

ISBN
9789460898655 / 978-94-608-9865-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-10-2010
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
64
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

In de bijbel staat dat god de wereld heeft geschapen voor de mens, om er gebruik van te maken. En dat hebben we gedaan. We hebben de aarde gebruikt, misbruikt,... Onze macht is soeverein en alles dient te wijken. De natuurlijke rijkdom wordt vernietigd in naam van de vooruitgang en ons godgegeven recht om de wereld te gebruiken. Laten we eerlijk zijn. De rijke landen zijn zelfzuchtig en verdoezelen dat door de armere landen af en toe een aalmoes toe te stoppen. Mensen verhongeren en wij zitten in met welke kleren we die bepaalde dag gaan dragen. Baby’s sterven van de dorst en wij twijfelen tussen Coca Cola en Pepsi. Als een arme bevolking de ellende beu wordt, opstaat en actie onderneemt, noemen we hen terroristen. Inderdaad, de scheidingslijn tussen vrijheidsstrijders en terroristen is vaag. De strijd tussen overleven en sterven is duidelijk.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Stefano Bagnoli op 30-08-2011
Als oude vriend van Dhr. Canegem-Ardijns kan ik niet wachten dit boek te lezen. Ik zal hier dan ook zo spoedig als mogelijk mee beginnen. Groot respect voor deze man, met een groot hart alsook een extraverte manier van denken.