Kat en honderd rozen

Geertje Hoogenboom

Category: Youth books

€ 17,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Imena een nieuw buurmeisje krijgt, verwacht ze er niet veel van. Ram blijkt echter een gezellige meid te zijn waar Imena al snel een hechte band mee krijgt. Ram blijkt een speciale gave te hebben, waardoor Imena er achter komt dat haar dromen geen dromen zijn, maar herinneringen uit een vorig leven. Imena heeft echter vijanden gemaakt, iets dat haar en Ram nu ernstig in de problemen brengt. Bovendien is de band tussen de vriendinnen erg speciaal. Samen trekken ze de wereld over, op zoek naar antwoorden en oplossingen voor dingen die al langer dan één leven lang spelen.

From the book

De gang was donker, ondanks het feit dat het dag was. Er brandden een aantal fakkels die in houders waren gestoken. Een van de wachters ging haar voor en opende de grote, met ijzer beslagen deur aan het einde van de gang. Kefira slikte toen ze naar binnen liep. Dit was een plek waar ze liever niet was geweest. In tegenstelling tot de gang was het vertrek goed verlicht door verschillende ramen, waar glas in zat. Hier en daar waren er zelfs glas-in-loodramen. Het licht dat daar doorheen scheen zorgde voor gekleurde vlekken op de tegelvloer. Dat was dan ook het enige wat de kamer een gezellig voorkomen had kunnen geven. Aan de wand hingen verschillende roestige schroeven en op de tafel in het midden van het vertrek lagen akelige tangen en mesjes. In een hoek van de kamer zag Kefira de rekbank. Ze slikte even. Het vuur in de haard brandde, ondanks dat het buiten al stervensheet was. Aan de kant stonden verscheidene stoelen, waarop een aantal mensen hadden plaatsgenomen, waaronder een klerk. Kefira vroeg zich af of deze zaak belangrijk genoeg was om verslag van te doen. De beul was bezig met het slijpen van een van zijn messen. Toen het gezelschap binnenkwam keek hij even op. Kefira schrok van zijn gezicht. Het was dat van een knappe jonge man. Ze had niet gedacht dat zo iemand beul kon worden. Als ze aan een beul dacht, dacht ze meestal aan een vies, oud mannetje dat er uiterst veel genoegen in schepte om te martelen. Deze man had thuis vast kleine kinderen en een lieve vrouw die op hem wachtte met het avondeten.

About the author

"Ik schrijf al verhalen sinds ik in groep zeven zit, in de hoop dat ik ooit een alom gerespecteerde schrijfster kan worden. In 2009 debuteerde ik met het boek Manjaga. In juni 2010 verscheen mijn tweede boek Manjaga Geesten. Langzaamaan hoop ik beter te worden, want ik zou van schrijven graag meer dan alleen mijn hobby willen maken."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kat en honderd rozen

Author:

Geertje Hoogenboom

Category:

Youth books

Number of pages:

192

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-11-2010

ISBN:

978-94-608-9956-0 / 9789460899560

Price:

€ 17,45

Language

Dutch