Voorbij Suzanne

Gösta Nilsson

Category: Novels

€ 17,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met de komst van Suzanne is er eindelijk wat meer rust in het bewogen leven van freelance schrijver Coen van Santen gekomen. Tot ze hem op een kwade dag confronteert met een knobbeltje in haar borst. De jaren die volgen, laten zich met niets vergelijken. Voorbij Suzanne gaat over de intense beleving van liefde en hartstocht, over angst en onzekerheid en over stil verlangen naar troost en compassie. Een zo op het oog niet al te bijzonder kettinkje lijkt een voorname rol te spelen. Verbeelding of werkelijkheid? Coen breekt zich hierover niet het hoofd, totdat hij jaren later in Luxemburg zijn vijftigste verjaardag viert .

From the book

Ze staat vlak voor me. Ik zou haar aan kunnen raken, maar het komt niet in me op het te proberen. Ik ben de passieve toeschouwer. Zij bepaalt. Ze zegt niets, kijkt me alleen maar aan. Ik dompel me in haar aanwezigheid. Dat heb ik altijd gedaan. Mijn verzet is te krachteloos om die macht der gewoonte het hoofd te bieden. Ze haalt een hand door haar haar en vouwt, terwijl haar lokken langs de blanke huid van haar voorhoofd en slapen terugvallen, haar armen over elkaar. Als ze opzij kijkt en ik mijn hoofd in de door haar gekozen richting mee beweeg, zie ik dat we niet alleen zijn. Ik waan me in een scène uit Steven Spielbergs ‘Close Encounters of the Third Kind’. Onherkenbare silhouetten doemen roezemoezend op vanuit een saffierblauw oplichtende nachtelijke nevel. Ze komen dichterbij en stappen als menselijke gedaantes het daglicht binnen. De ruimte vult zich met zomaar mannen, vrouwen en kinderen. Ik kan geen gezichten onderscheiden. De lange schaduwen die ze met zich meeslepen duiden op een laaghangende zon ergens schuin achter me. Als ze me weer aankijkt glimlacht ze. Dan draait ze zich plotseling om en zet het op een lopen. Ik wil achter haar aan rennen, maar dezelfde mensen die haar doorgang verlenen, proberen mij het achtervolgen te beletten. Nu herken ik wel gezichten. Ik struikel over het uitgestoken been van Rob Weerman die me op de lagere school het leven altijd al zuur maakte. Ik weet half overeind te komen, maar word meteen weer neergeduwd door Anja Klinkenberg, de secretaresse van mijn eerste baas, beroemd om haar koffie verkeerd, berucht om haar kleverige loyaliteit. Ik schop haar zo hard tussen haar benen dat haar botten kraken. Van dat geluid word ik wakker. Wie voor een betaalbare Luxemburgse hotelkamer kiest moet een krakend bed voor lief nemen

About the author

Ik ben in 1952 geboren in Zeist en dank mijn on-Nederlandse naam aan Zweedse voorouders. 'Voorbij Suzanne' is mijn debuutroman.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Voorbij Suzanne

Author:

Gösta Nilsson

Category:

Novels

Number of pages:

200

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

31-10-2007

ISBN:

978-90-883-4208-0 / 9789088342080

Price:

€ 17,45

Language

Dutch