George

Daniël Veenhuijsen

Category: Miscellaneous

€ 19,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

George gaat over het observeren en beleven van de omgeving in de 20e eeuw. Centraal staan diverse gebeurtenissen die als golven aan mensen voorbij lopen. De mogelijkheden voor reizen en waarnemen groeien, terwijl tegelijkertijd de ruimte die nog werkelijk wordt waargenomen kleiner wordt. De overvloed aan mogelijkheden leidt tot een beperkt ervaren van de ruimte, in meest extreme vorm blijft alleen het springen van punt naar punt over. Een oude fiets blijkt het beste om de ruimte in West-Ierland terug te vinden.

From the book

Het hele dorp keek naar het Westen. Over de muren van het kerkhof heen, langs het huis van George, naar de met mosselen en wier bedekte platen. Heel in de verte stond een figuurtje naast zijn drooggevallen curragh. Nog trok het water zich langzaam terug, op het laatste van de eb. Nog steeds lagen de rode, gele en blauwe vissersboten met hun boeg naar het land voor anker. Als waren het de laatste druppels van de laatste pint van de avond, zo trok de oceaan de laatste ebstroom tussen de groene bergen door de baai uit. Het zachte gele septemberlicht filterde door de enkele wolken heen. De rook van turfvuren steeg bijna rechtstandig uit de schoorstenen op en behalve enkele zeevogels en het water bewoog niet veel op deze windstille dag. Bewegingloos bleef iedereen naar de grens tussen het land en de zee kijken. Een dorpje in West-Ierland aan de kust op een dag die zowel de laatste van de nazomer als de eerste van de vroege herfst zou kunnen zijn. Opeens begonnen de vissersboten in de verte langzaam om hun anker heen te draaien. Daar was de kentering van het tij, de vloed begon op te komen. Opeens was er beweging. In de verte werd een oude fiets uit de curragh gepakt. Precies op de lijn waar het water zich het verst had teruggetrokken, daar waar de zeebodem maar heel even droogviel om gelijk weer onder te lopen, daar werd de oude zwarte fiets zonder bagagedrager of kettingkast rechtopstaand tot zijn assen in het slik ingegraven. Tegelijkertijd werden balken onder de kist weggetrokken en rustig zakte George zes voet de Ierse bodem in.

About the author

"Ik ben geboren in 1960 in De Bilt, opgegroeid in Haarlem en na een studie in Wageningen in Deventer beland. De aarde zie ik bij voorkeur van bovenaf, vliegend, vanaf een kerktoren of bergtop. Verder ben ik geboeid door de zee die altijd ademt op het ritme van de getijden. De ultieme zee ligt aan de rand van Europa, aan de westkust van Ierland. Deze dynamische omgeving leidde bij mij tot denken over reizen door de ruimte."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

George

Author:

Daniël Veenhuijsen

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

310

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

10-11-2007

ISBN:

978-90-883-4157-1 / 9789088341571

Price:

€ 19,95

Language

Dutch