Wie het begrijpt mag het zeggen

Kees Steketee

Category: Miscellaneous

€ 18,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Calvijn, de politiek, organisten, het songfestival, Arie Boomsma, Henk Bleker, Balkenende, sneeuw, weeralarm, dodenherdenking, Koninginnedag, paling, wijsneuzen, Neelie Kroes, de SGP, een sudoku, een glazen plafon, en nog veel meer. Allemaal onderwerpen die langskomen in de columns die Kees Steketee de afgelopen twee jaren elke week schreef. Hij schrijft met een lichte vorm van ironie, soms wat vriendelijke irritatie, altijd weer verrassend en boeiend om te lezen. En steeds weer voel je zijn verbazing. Over ons Nederlanders, over de tijdgeest, over het springen over schaduwen, over eigenlijk alles wat hij tegenkomt. Hijzelf begrijpt het soms niet, en wie het wél begrijpt moet het maar zeggen...

From the book

Natuurlijk stonden er te weinig vrouwen op het bordes. Mark Rutte had het helemaal verkeerd gedaan. En behalve dat er te weinig vrouwen waren, waren de ministers ook nog eens te oud. De pensioenleeftijd moet omhoog, maar de dienaren van de kroon hebben we liever onder de vijftig. Wie het begrijpt mag het zeggen. En het ging over het flauwekulproces tegen Geert Wilders. Er werd zelfs een televisieprogramma onderbroken, en later ook niet weer opnieuw gestart, om te melden dat het Openbaar Ministerie vrijspraak had gevraagd op alle onderdelen. Het stond al een half uur op teletekst toen daar opeens een extra journaal aan moest worden gewijd. En de nieuwslezeres (ik kan ook niet helpen dat het een vrouw was) stelde met haar priemende oogjes de vraag wat dat betekende. De verslaggever ter plaatse (en dat was dan weer een man) legde uit dat dat betekende dat op alle onderdelen vrijspraak werd gevraagd. En de SGP was weer in het nieuws omdat de Clara Wichmannstichting vond en vindt dat de mannenbroeders ook vrouwen verkiesbaar moeten stellen. Waarom word ik daar toch altijd zo kriebelig van? Ik ben bang dat ik in herhaling val, maar dat doet de Clara Wichmannclub ook: als een SGP-vrouw vindt dat ze haar mond moet houden, wie ben ik dan om te zeggen dat ze dat niet mag doen? Gelukkig kon het CDA nog een vrouwelijke staatssecretaris vinden, hoewel ze eerst staatssecretaris werd en toen pas CDA’er. Het lijkt me een leuke vrouw, met twee paspoorten en een prachtige achternaam, maar bij de voornaam denk je toch een beetje aan Truus, inderdaad Excuustruus. Wordt het niet eens tijd voor een proces tegen mensen als mevrouw Kroes, die met hun eis om te komen tot een vrouwenquotum toch eigenlijk alle vrouwen in Nederland beledigen?

About the author

"Ik ben kerkmusicus en theoloog. Ik ben als adjunct-directeur en docent verbonden aan het IVAK, cultuurcentrum voor Delfzijl en wijde omgeving. Ook ben ik organist in verschillende kerken en schrijf en publiceer wekelijks een column. Van mijn columns verschenen inmiddels een aantal verzamelbundels, waarvan Wie het begrijpt mag het zeggen de vierde is."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Wie het begrijpt mag het zeggen

Author:

Kees Steketee

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

208

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 x 20 cm

Release date:

07-01-2011

ISBN:

978-90-8834-044-4 / 9789088340444

Price:

€ 18,45

Language

Dutch