Cover voorkant
We kregen woorden
We kregen woorden

We kregen woorden

Daaf Bokhout

Category: Biographies

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘We kregen woorden’ is een autobiografie over het zeer afwisselende leven van iemand die al meer dan zeventig jaar leeft en die veel heeft meegemaakt. Zo had hij vierentwintig verschillende banen variërend van nachtportier tot Rechtskundig Adviseur en leefde hij in gewone huizen, maar ook in verschillende instellingen en op vele plaatsen in Nederland. Hij ondervond niet alleen moeilijkheden, maar ook situaties vol humor. Ondanks het moeizame leven beschrijft hij eerlijk en emotioneel wat hij heeft meegemaakt en noteert hij wijsheden waar iedereen rijk en gelukkig van kan worden.

From the book

Mijn vader was bootwerker en als hij uit zijn werk thuiskwam, vroeg ik als kleuter vaak waarin hij gewerkt had. Hij zat dan in de rookstoel en ik stond tussen zijn knieën en leunde op zijn dijen. Ik rook zijn handen en een enkele keer likte ik eraan en proefde dan meestal bittere en vreemde smaken. Wie weet wat hij allemaal in zijn handen had gehad uit verre landen. Je schijnt materie het beste te leren kennen door het in je mond te nemen, te proeven of te ruiken. Hij zei dan bijvoorbeeld: "We moesten een boot met wijnperen lossen die we allemaal moesten opeten." Of: "De hele dag hard gesappeld in een boot met vogeltjes die we moesten lossen door alle kooien open te gooien." Of: "Vandaag hadden we een boot met psalmen die we helemaal moesten leeg zingen." Schele Arie was een collega-bootwerker die wel eens langskwam. Op een keer had hij een schildpad bij zich. Mijn zus en ik mochten om de beurt op het schild staan en het dier ging daarna langzaam lopen. Mijn zus vond het prachtig, maar ik was angstig.

About the author

"Ik ben in 1933 in Rotterdam geboren in het gezin van een havenarbeider. Ik maakte de oorlog mee en een bombardement. Grote invloed had de hongerwinter. Na de mulo ging ik aanvankelijk op kantoor werken. Mijn carrière liep uit op 24 verschillende banen, variërend van classificeerder tot groepsleider in de kinderbescherming. Inderdaad is ervaring de beste leermeester. Ondanks al die veranderingen heb ik woorden gekregen met eeuwigheidswaarde. Die woorden geef ik graag aan u door."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

We kregen woorden

Author:

Daaf Bokhout

Category:

Biographies

Number of pages:

200

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

10-11-2007

ISBN:

978-90-883-4199-1 / 9789088341991

Price:

€ 18,45

Language

Dutch