Voor elk wat wils

Karel Brummans

Category: Stories

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Iedereen komt in zijn leven met emotionele gebeurtenissen in aanraking; soms persoonlijk, soms via de naaste omgeving. In deze bundel neemt de schrijver u mee naar allerlei situaties. In een aantal verhalen speelt dementie een rol. Dit is geschreven vanuit eigen ervaringen, maar geplaatst in een verzonnen context. Ook afscheid nemen en verwerken komen aan bod. Verder leest u verhalen, die berusten op fantasie en die te maken hebben met de manier van kijken naar situaties. Deze bundel is een verbale poort naar verleden, heden en toekomst. Door de verscheidenheid aan thema’s biedt het voor elk wat wils.

From the book

We staan met onze caravan op de rustieke camping Résidence du Banel buiten het dorp Matton et Clemence in de Franse Ardennen. Zowel de rustzoeker als de wandelaar komt hier aan zijn trekken. Urenlang kun je ongestoord ronddolen in de bossen direct achter de camping. De stilte wordt slechts verstoord door vogels, die vanaf een uur of vijf met hun ochtendconcert beginnen. Ook de rest van de dag fluiten ze uit volle borst. Dit vormt een harmonieus geheel met de geuren en kleuren van deze rustgevende plek. Doch op een ochtend verandert om zeven uur dit rustige beeld ingrijpend. Van buiten klinkt herhaaldelijk een geluid, alsof iets om hulp roept. Langzaam dringt het tot ons door, dat deze hulpkreten niet vanzelf ophouden. Ik ga op zoek naar de bron van dit gekrijs. Slaperig kijk ik rond en op sommige plekken zelfs onder de caravan, maar ontdek niets. Hunkerend naar koffie geef ik de zoektocht op en ga naar binnen. Mijn vrouw, Carla, heeft iets warms aangetrokken en verdwijnt naar buiten, vergezeld van de digitale fotocamera. Ik volg Carla’s rondtrekkende bewegingen door het raam. Ondertussen wordt mijn aandacht ook opgeëist door het gepruttel van het koffieapparaat. Een lichtflits in de voortent gevolgd door gekrijs, lokt mij de caravan uit. Daar komt Carla overeind met in haar handen een doek met daarin een krijsende donzen bol veren met een opengesperde snavel. Ze roept: ‘Hij zat op de stang van de mover.’

About the author

"Na ruim 20 jaar coachen van groepen, richt ik mij nu vooral op het begeleiden van individuen. Ik leer mensen mentale blokkades op te ruimen en positieve energie te halen uit hun (negatieve) ervaringen. Voor het eerst heb ik mijn eigen emotionele ervaringen omgezet in verhalen. Het coachen is ook voor mijn eerder gepubliceerde romans (‘Het lot van het toeval’, ‘Achterlaten en opnieuw beginnen’ en ‘Zoektocht’) een inspiratiebron geweest."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Voor elk wat wils

Author:

Karel Brummans

Category:

Stories

Number of pages:

182

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 x 20 cm

Release date:

17-10-2007

ISBN:

978-90-8834-178-6 / 9789088341786

Price:

€ 16,45

Language

Dutch