Verhalen voor de Vaak

Laban Deurloo

Category: Stories

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek bevat korte verhalen en een enkel gedicht. Humoristische, satirische, maar ook serieuze verhalen wisselen elkaar af. Soms hebben ze een dubbele bodem en een enkele keer zie je als het ware een kleine waarschuwende vinger. De verhalen beschouwen het leven van alledag, met voor iedereen herkenbare situaties. Fictie en non-fictie gaan hand in hand.

From the book

Peter werd wakker van een hoop lawaai en deed zijn ogen open. Hij keek om zich heen en zag tot zijn verbazing dat hij zich in een cel bevond van niet groter dan 2 bij 3 meter. Het weinige licht viel door een paar tralies in de muur. Daarachter kon hij een andere muur zien, en dat was het enige wat hij van een buitenwereld gewaar werd. Het was verder aardedonker buiten en hij kon zien dat het weinige licht van een lamp kwam die aan de muur tegenover de cel was bevestigd. Het rook niet bepaald fris in dit hok. Hij keek om zich heen en zag dat hij op een brits lag met een stinkend matras en met een stuk canvas als deken. In de hoek zag hij vaag een emmer staan. Er kwam een ondraaglijke stank uit. Er lag een rol wc-papier naast. Jezus, dit moest zijn sanitaire voorziening wel zijn. Hij voelde misselijkheid opkomen. Hij ontdekte een deur en liep er naartoe om te kijken of deze open was. Niet dus. Hij zat opgesloten! Wat was dit, hoe kwam hij hier terecht en belangrijker nog, hoe kwam hij hier weer weg. Hij hoorde voetstappen naderen en hoorde even later stemmen achter de deur. Enige seconden later werd een sleutel in het slot van de deur gedraaid en ging de deur krakend open. Peter ging op zijn bed zitten en wachtte af wat er ging gebeuren. In de deuropening stonden drie mannen met Duitse uniformen aan. Een van de mannen kwam naar binnen en trok hem ruw aan zijn arm overeind en zei: "Meekomen".

About the author

"Ik ben 52 jaar. Ik heb de Lagere School doorlopen in Scherpenisse op het eiland Tholen en de middelbare school in het stadje Tholen. Na diverse studies gevolgd te hebben ben ik nu werkzaam als produktieplanner bij ‘een grote lampenfabriek in het zuiden van het land’. Korte verhalen schrijven en publiceren is al een heel lang een wens van me. Die wens is met dit boek in vervulling gegaan."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verhalen voor de Vaak

Author:

Laban Deurloo

Category:

Stories

Number of pages:

104

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 x 20 cm

Release date:

17-11-2007

ISBN:

978-90-8834-236-3 / 9789088342363

Price:

€ 15,45

Language

Dutch