Aquarium eens anders bekeken

Jos Vaessen

Categorie: Dieren

€ 18,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Binnen de aquariumwereld wordt er stevig aan de weg getimmerd. Starters zien door de bomen het bos niet meer. Zij zullen zeker gebaat zijn bij een "kruimelspoor" door dit bos. In dit boek worden alternatieven geboden voor noodzakelijke technische hulpmiddelen om een aquarium draaiende te houden. Aquarium, eens anders bekeken is uitermate geschikt als naslagwerk. Zowel voor beginnelingen als voor menig ervaren hobbyist een echt aanrader. Behoed jezelf om miskopen te doen.

Uit het boek

WATER Men zou het haast als vanzelfsprekend vinden en het over het hoofd zien, maar in essentie begint het toch allemaal bij water. De mens gaat naar het toilet, verbonden met het riool, een prima transportsysteem om afval ver weg uit ons eigen milieu te verwijderen. Aquariumvissen doen dat in hun beperkte leefomgeving. Hun ontlasting, overgebleven voer of resten afgestorven plantendelen zorgen voor verkeerde stoffen in het aquarium water. De kwaliteit gaat dan behoorlijk (en snel) achteruit. Primair is het dan ook aan ons om de waterkwaliteit te bewaken en voor vis en plant een ideale omgeving te waarborgen. Het verversen van het water is dan ook een van de belangrijkste taken. Iedere veertien dagen ongeveer 25 tot 50% van het water verversen is een noodzakelijk gegeven. Hiermee worden afvalstoffen uit het water gehaald (concentratie verdund). Natuurlijk dienen er weer goede stoffen aan het verse leidingwater toegevoegd te worden, om opnieuw ideale omstandigheden te creëren. Vissen en planten willen graag doorleven in het zelfde milieu als voor de waterverversing. Met het houden van een aquarium zal zeker de beginnende liefhebber vaak geconfronteerd worden met termen over de zo belangrijke en interessante waterchemie.

Over de auteur

"Ik ben gehuwd en heb twee dochters. Ik werk als procesoperator in volcontinudienst. Ik interesseer me voor blaasmuziek en techniek. Ook zit ik graag achter mijn Apple en schrijf ik regelmatig gedichten. Met dit boek maak ik mijn debuut in de schrijverswereld. De behandelde onderwerpen vond ik te versnipperd in de beschikbare literatuur en op internet. Daarom heb ik hiervan een compilatie gemaakt."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Aquarium eens anders bekeken

Auteur:

Jos Vaessen

Categorie:

Dieren

Aantal pagina's:

140

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

18-02-2011

ISBN:

978-94-6089-777-1 / 9789460897771

Vaste prijs:

€ 18,00