Het strontvliegenverhaal

R. Wilmink

Category: Stories

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het strontvliegenverhaal is een klein streekromannetje over het wel en wee van de strontvliegenfamilie ‘Peerdevieg’ (paardenmest). De mensheid, gezien vanuit de bolle oogjes van de Twentse strontvlieg Gait Peerdevieg, die samen met zijn Amsterdamse vriend Jan Hondepoep het ene na het andere avontuur beleeft op en rondom het mooie Twentse platteland. Het zijn verhalen van drama, avontuur, vriendschap, liefde en sex, maar vooral van humor. De menselijke inbreng wordt verzorgd door boer Stelman met zijn gezin en vrienden, op wiens land Gait zijn thuisbasis heeft. Het verhaal is gedeeltelijk in een soort (stads-) Twents dialect geschreven, maar is probleemloos leesbaar voor de ‘Hollanders’.

From the book

Terwijl hij op een straatnaambordje zat dat de voor hem welbekende naam ‘Kalverstraat’ droeg, landde er een soortgenoot naast hem die hem nieuwsgierig aanstaarde. ‘Mogge,’ groette de stadsvlieg. ‘Moj’n,’ zei hij terug. ‘Zeker niet van hier hé?’ werd hem gevraagd. ‘Nee, hoezo dan, kuj dat heurr’n?’ ‘Ja, een beetje wel,’ zei de stadsvlieg glimlachend, en hij liet erop volgen: ‘Mijn naam is Jan, Jan Hondenpoep.’ ‘Gait Peerdevieg,’ antwoordde Gait, de uitgestoken poot schuddend. ‘Ik bin hier veur de eerste keer in mien leev’n, ik kom van de boer.’ ‘Dus je komt van een boer,’ probeerde Jan hem te volgen. ‘Nee, ie begriept mie niet goed,’ en Gait vervolgde in slecht Nederlands, ‘Wij in Twente zijn van het platteland en dat noemen wij "van de boer komen".’ ‘Ach zo, op die manier,’ begreep Jan. ‘Maar hoe kom je dan verzeild hiero?’ ‘No, dat zak oe vertel’n,’ begon Gait. ‘Bie oons op ’t station in Oldenzaal war’n ze ’n wagon met koeienstroont an ’t laaien, en as der wat te vrett’n valt dan bin ik derbie, hè? Dus ik den trein in want een van die zakk’n was kapot, dus dat was lekker bunkeren in die kuttels. Maar veur dat ik ’t good en wel in de gat’n had schoeft ze den deurre achter mie dicht. En noe bink hier!’ eindigde hij zijn verhaal.

About the author

"Ik ben net de Abraham gepasseerd. Ik heb een lieve vrouw en twee uit de kluiten gewassen kinderen. Een stoere boy van 17 en een mooie meid van 20. Ik ben blijkbaar gezegend met, zoals men in Twente zegt, een ‘onmeunig’ grote fantasie en heb deze goed aangesproken voor mijn eerste boekje ‘Het strontvliegenverhaal’. Ik wens iedereen net zoveel plezier met het lezen van mijn boek, als ik heb gehad met het schrijven ervan."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het strontvliegenverhaal

Author:

R. Wilmink

Category:

Stories

Number of pages:

84

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 x 20 cm

Release date:

24-11-2007

ISBN:

978-90-8834-056-7 / 9789088340567

Price:

€ 14,45

Language

Dutch