Cover voorkant
Joske en Boudewijn
Joske en Boudewijn

Joske en Boudewijn

Ingrid ter Haar

Category: Youth books

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit voorleesboek voor kinderen van 5-8 jaar gaat over twee buurkinderen, Boudewijn en Joske. Zij doen ondeugende dingen en beleven avonturen in en rondom huis en op school. De verhalen over herkenbare situaties, zoals Sinterklaas, de verjaardag van Boudewijn en het tijdelijke vertrek van Joske spelen zich af gedurende één schooljaar. Boudewijn is 5 en heeft twee moeders, Joske is 6 en heeft een vader, moeder en een klein broertje. In een warme sfeer wisselen levensvreugde, verdriet en dilemma's elkaar af. De kracht van het boek is dat in ieder verhaal iets onverwachts gebeurt.

From the book

Zou Joske er nog zijn? denkt Boudewijn. Voorzichtig kijkt hij om een hoekje van zijn kasteel. Ja, ze is er nog! Met een diepe frons op haar gezicht zit Joske op de rand van de zandbak. Als ze merkt dat Boudewijn naar haar kijkt, steekt ze boos haar tong uit. Boudewijn moet er om lachen, eerst aarzelend, dan steeds harder. Hij moet zo hard lachen dat hij zomaar in zijn eigen slotgracht kukelt. En dan moet Joske ook lachen. Ze giert het uit. Daar moet Boudewijn ook weer van lachen, net zolang totdat ze allebei de slappe lach hebben. 'Hou op Joske, ik krijg buikpijn', hijgt Boudewijn, terwijl hij zijn buik vasthoudt. 'Nee, jij moet ophouden', roept Joske, 'anders moet ik naar de dokter met giebelitis!' Boudewijn stopt ogenblikkelijk met lachen. 'Naar de dokter?', vraagt hij met grote schrikogen. 'Echt waar, Joske, wat is dat dan, giebelitis?' Nu moet Joske nog harder lachen. 'Haha, die Boudewijn, dat zegt meester Harry altijd, als we in de klas zitten te giebelen. Pas op, zegt de meester dan, want giebelitis is heel besmettelijk. Het begint vaak met kriebelitis...' Joske kijkt heel ernstig, maar haar ogen glimmen. Dat betekent dat er een grapje in haar hoofd zit, dat weet Boudewijn eigenlijk wel. 'Zal ik eens laten zien, Boudewijn, wat kriebelitis is?' Voordat Boudewijn met zijn hoofd kan knikken, begint Joske hem al te kietelen. Boudewijn wriemelt heen en weer, maar Joskes handen kietelen hem ongenadig. 'Hou op, Joske, hou op, anders, anders...', hijgt Boudewijn. 'Ja, ja, anders krijg je de giebelitis, Boudewijn', giebelt Joske. Weer schieten ze samen in de lach.

About the author

"Als directeur in het basisonderwijs schrijf opgewekte voorleesverhalen voor kinderen van 5-8 jaar. Ik heb vele jaren spiegelverhalen geschreven voor de methode voor levensbeschouwelijke vorming Trefwoord. In mijn eerste boek Wonderwijs schreef ik verhalen over wat ik meemaakte als juf van een kleutergroep. Naast werk en schrijven ben ik samen met mijn man een enthousiaste langeafstandsfietser."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Joske en Boudewijn

Author:

Ingrid ter Haar

Category:

Youth books

Number of pages:

152

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

25-03-2011

ISBN:

978-94-617-6076-0 / 9789461760760

Price:

€ 18,45

Language

Dutch