Cover voorkant
Het is niet eerlijk, mam!
Het is niet eerlijk, mam!

Het is niet eerlijk, mam!

Joke van Maastricht - Kers

Category: Bereavement
  • (1)

€ 17,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sander is nog maar 25 jaar oud als hij in Januari 2009 te horen krijgt dat hij longkanker heeft. Zijn wereld stort in... Er is kans op genezing maar dan moet hij wel een zware, risicovolle operatie ondergaan. Er volgt een tijd van spanning, angst en heel veel lijden. Vanaf de dag na de operatie gaat zo ongeveer alles mis wat er mis kan gaan. Sanders ouders, zus en vriendin moeten machteloos toezien hoe Sander steeds zieker wordt. Gaat hij het redden of kan hij deze strijd niet winnen?

From the book

26 Februari De operatie is achter de rug! Het is 'technisch' positief geslaagd, zei de chirurg. Het begon vanmorgen al vroeg. Caroline had bij ons geslapen en we zaten om ongeveer zes uur in de auto. Om zeven uur stonden we vast in de file vanwege een ongeluk. Verdorie, ook dat nog, zo kwamen we nooit op tijd in het ziekenhuis. Caroline zei: "We moeten nu beslissen; of we komen te laat en kunnen Sander voor de operatie niet meer zien, of we gaan vanaf hier over de vluchtstrook rijden. Als de politie komt dan leg ik het wel uit." We besloten om met de alarmlichten aan over de vluchtstrook te rijden. Het laatste stuk hebben we hard gereden en zijn we van de auto naar de ingang van het ziekenhuis gerend. Toen we aankwamen was Sander al 'operatieklaar'. Ze hadden gelukkig nog op ons gewacht. Sander ging op de rand van zijn bed zitten en moest huilen. Sjoerd en ik zijn ieder aan één kant gaan zitten en toen moesten we allemaal huilen. We mochten mee tot aan de operatiekamer. Het ging met een noodvaart, we konden de broeders bijna niet bijhouden. Toen moesten we afscheid van Sander nemen. We huilden weer maar Sander zei: "het komt wel goed!" Toch ging hij huilend de operatiekamer in. Mijn hart brak en ik heb in een hoekje van de gang even heel erg moeten huilen. We hadden het allemaal erg moeilijk.

About the author

"Ik ben Joke, de moeder van Sander. Ik heb in het ziekenhuis een dagboek bijgehouden waarin ik de strijd en het lijden van Sander beschrijf. Deze strijd heeft bijna negen weken geduurd. Ik neem je mee in een tijd van vrees en hoop. In 2010 heb ik de dagboekfragmenten uitgewerkt op de computer en heb ik besloten om er een boek van uit te laten geven. Ter nagedachtenis aan Sander en voor mijn eigen verwerking. Of beter gezegd: bewerking. Want verwerken kan je het nooit, je leven wordt nooit meer hetzelfde."

Reviews

2015-06-06 20:14:48 | By: jenneke haasjes | Rating:
Ik heb sander persoonlijk gekend, ik heb bij hem in de klas gezeten en hoorde een paar jaar geleden via via dat hij was overleden, een shock was dat,was blij dat ik via dit boek toch een soort afscheid kon nemen want het was een hele fijne en lieve ventWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het is niet eerlijk, mam!

Author:

Joke van Maastricht - Kers

Category:

Bereavement

Number of pages:

140

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

29-04-2011

ISBN:

978-94-617-6160-6 / 9789461761606

Price:

€ 17,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)