Beertje, ga je mee op reis?

Gerry van der Lugt

Category: Children books

€ 15,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In de kringloopwinkel zit een klein beertje te wachten tot iemand hem wil kopen. Op een dag komt oma in de winkel en ziet het beertje zitten. Ze vindt dat hij een lief gezichtje heeft en daarom neemt ze hem mee. Tot zijn grote verrassing mag Beertje met opa en oma mee op fietsvakantie naar Zweden. Onderweg beleeft Beertje met opa en oma allerlei leuke avonturen. Ga je met Beertje mee op reis?

From the book

Beertje wordt wakker en voelt een rare kriebeling in zijn buik. Wat is er ook alweer vandaag? Opeens weet hij het: vandaag zal hij op reis gaan met opa en oma. Helemaal naar Zweden. Beertje weet niet waar Zweden ligt, daar heeft hij nog nooit van gehoord. Oma heeft een paar dagen geleden tegen hem gezegd dat hij mee mag op vakantie. Vakantie, dat is ook al zo’n woord dat hij niet kent. Oma heeft Beertje een paar weken geleden gevonden in de kringloopwinkel. Iemand heeft Beertje daar gebracht. Een hele tijd zat hij op een plank tussen andere knuffels te wachten of iemand hem wilde kopen. En toen is oma gekomen. Ze zei: "Ach, wat heb jij een lief gezichtje. Jou neem ik mee en dan mag je met ons mee op reis. Hoe vind je dat?" Zo kwam Beertje in huis bij opa en oma. Oma is al druk bezig om de vakantiespullen bij elkaar te zoeken. Opa en oma gaan op fietsvakantie. Ze gaan niet met de auto of het vliegtuig, zoals veel andere mensen doen. Nee, opa en oma willen het liefst fietsen. "Dan zie je zoveel om je heen", zegt oma. Aan hun fietsen hangen wel vijf tassen: twee voor, twee achter en één aan het stuur. En opa heeft ook nog een tas achterop. Daar zit een tent in! "Kijk", zegt oma, "voor op mijn stuurtasje zit een klein zakje en daar mag jij in zitten, Beertje. Je zit dan mooi voorop en zo kun je alles in Zweden goed zien."

About the author

"Toen ik al grijs haar had, ontdekte ik pas hoe leuk het is om op fietsvakantie te gaan. Dit wilde ik graag aan mijn (klein)kinderen overbrengen. Daarom besloot ik over een van mijn fietsreizen een voorleesboek te schrijven. Ik nam een klein beertje mee en maakte onderweg op allerlei plaatsen foto’s van dit beertje. Thuis schreef ik er verhaaltjes bij, gebaseerd op mijn vakantiedagboek. Inmiddels hebben de (klein)kinderen de fietsvakantie ook ontdekt!"

Reviews

2011-09-05 15:32:17 | By: Nettie Boogaard
Het was een verrassing te zien dat de illustraties foto's zijn! Zowel in zwart-wit als kleur. Hartverwarmend en gezellig boek, zowel in als buiten de vakantie te lezen. Ik zou zelf wel Beertje willen zijn!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Beertje, ga je mee op reis?

Author:

Gerry van der Lugt

Category:

Children books

Number of pages:

78

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-05-2011

ISBN:

978-94-617-6182-8 / 9789461761828

Price:

€ 15,95

Language

Dutch