Cover voorkant
Het is goed zo, ik kom je zo halen
Het is goed zo, ik kom je zo halen

Het is goed zo, ik kom je zo halen

Annechien

Category: Bereavement

€ 16,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek bevat verhalen van een bijzondere vrouw, die veel mensen in een verborgen fase van hun leven heeft meegemaakt: de tijd van hun sterven. Vol liefde voor de medemens, met grote intuïtie en zonder opsmuk, vertelt Annechien Veenstra haar belevenissen als stervensbegeleidster. Stervenden hebben maar één ding gemeen: ze weten dat ze binnen afzienbare tijd van het leven afscheid moeten nemen; verder verschillen ze net zoveel van elkaar als mensen altijd doen. In deze verhalen komen die hartroerend naar voren.

From the book

De zorg voor anderen is mij met de paplepel ingegoten. Toen ik 9 jaar was, werden wij (mijn broertjes en zusjes en ik) door onze ma regelmatig naar zieke mensen gestuurd. We moesten wat langs brengen. Soms een pannetje soep of de krant, dan weer haalden en brachten we de was, of we lieten de hond uit. Als er een familielid of iemand in het dorp ziek was, zei mijn moeder al snel tegen mij: "Ga jij er maar heen." Ze was van mening dat de zieke door mij rustig werd en ik er voor hem of haar goed kon zijn. Achteraf beschouwd kwam dat misschien doordat ik al jong de angst voor ziekte en de dood heb verloren. Als meisje had ik al iets met de dood. Ik ontmoette hem af en toe en ervoer dat hij niet het einde was: de dood was slechts een poort. Zo droomde ik op een nacht dat ik op een doorgaande weg fietste naar de supermarkt in Paterswolde. Plotseling plofte er een man voor me neer. Hij was dood. Het volgende moment was ik klaar wakker. Later, toen ik werkelijk op die weg fietste, gebeurde wat ik al ’s nachts had beleefd. Precies op die plek, zoals in mijn droom, viel er een man voor mijn fiets neer. Ik wist niet wat te doen. Gelukkig woonde een broer van mijn vader, oom Jan, in de buurt. Ik belde bij hem aan en deze oom heeft de dokter opgebeld. Die stelde vast dat de man was overleden. Toen zei iets in mij dat deze man niet echt weg was. Hij was slechts overgegaan naar de andere kant. Dat ervoer ik als een geruststelling.

About the author

"Meer dan twintig jaar mocht ik stervenden begeleiden. In de nabijheid van een sterfbed voel je pas werkelijk wat er in de mens omgaat. Het is goed je hart te laten spreken, een keer je arm om hem of haar heen te slaan, een knuffel te geven, te zorgen dat je een luisterend oor biedt, of de zieke een keer vast te houden. Maar je bent er ook voor het hele gezin. Je neemt ze wat werk uit handen. Ik ervaar het zorgen als levensverrijkend (leven is leren)."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het is goed zo, ik kom je zo halen

Author:

Annechien

Category:

Bereavement

Number of pages:

128

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

22-12-2007

ISBN:

978-90-883-4233-2 / 9789088342332

Price:

€ 16,45

Language

Dutch