De gelukkige moordenaar en andere verhalen

Nanko Kiel

Categorie: Diversen
  • (5)

€ 15,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Het leven bestaat uit een aaneenschakeling van allerlei gebeurtenissen. Soms droevig en pijnlijk. Dan weer vrolijk en gelukkig. Die momenten wisselen elkaar constant af. En iedereen maakt ze mee. Ook in het dagelijks leven van de schrijver is dat het geval. Hij beschrijft op zijn manier de mens in de maatschappij en gaat daarbij geen onderwerp uit de weg. Verhalen die aangrijpend, ontroerend, confronterend en dan weer luchtig kunnen zijn. Een boek dat u gelezen moet hebben. Al was het alleen maar omdat de mogelijkheid bestaat dat een van die verhalen over u gaat. Durft u het aan om in de schoenen van De gelukkige moordenaar te gaan staan?

Uit het boek

Ik heb een oude vlam ontmoet. Een jeugdliefde zo u wil. Toen vond ik het al heel wat, maar inmiddels is het een bijzonder knap ding geworden. Een jaar geleden werd het vuurtje opnieuw aangewakkerd. Of ik niet een keer langs wilde komen. Het was immers al weer heel lang geleden. Tja, hoe vertel je dat je vrouw? Of vertel je het haar niet? Ik had beter moeten weten toen ik op de uitnodiging besloot in te gaan. Er was echter geen redden meer aan. Ik was meteen verkocht. Het vlammetje dat altijd in mij is blijven branden, werd een gigantisch vuur. Oude liefde roest kennelijk toch niet. Er ontstond een spontane ontbranding bij de eerste aanblik van zoveel overweldigende schoonheid. Alles zat op de goede plek en was rijkelijk aanwezig. Mijn oude vlam was tot iets groots uitgegroeid. Tot iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden. Na de eerste ontmoeting volgden er meer en intussen kun je wel stellen dat ik een relatie heb. En toch voel ik me niet schuldig. Waarom? Omdat mijn vrouw op de hoogte is en het prima vindt. Zolang het maar bij één keer per week blijft.

Over de auteur

"Ik woon in de havenplaats Delfzijl, vlak aan het wad in Noord-Groningen. Ik ben al meer dan een kwart eeuw werkzaam in de journalistiek, waarvan een groot aantal jaren bij de Ommelander Courant in Uithuizen. De motivatie om te gaan schrijven ontstond dan ook bijna als vanzelf. Ik raak meestal geïnspireerd door allerlei zaken om me heen en vertaal dat vervolgens op geheel eigen wijze. Daar zal met het verschijnen van deze bundel nog geen einde aan komen."

Reviews

2017-08-13 21:02:45 | Door: F. van Eerden | Waardering:
Het is altijd leuk om te lezen hoe iemand je een spiegel voor kan houden. Herkenare verhalen die je met een glimlach tot je neemt, maar je ook gemakkelijk kunnen raken.

2017-04-20 10:55:44 | Door: A. Schuitema | Waardering:
De schrijver zelf ken ik niet, maar uit de verhalen blijkt dat hij toevallige gebeurtenissen op een pakkende manier weet te verwoorden. Is er al een tweede boek uit? Deze was me eigenlijk te dun....

2015-08-07 17:07:17 | Door: Wim de Vries | Waardering:
Lachen om de meest onbenullige zaken. Iets moois weten te brouwen van iets alledaags. De schrijver kan er aardig mee uit de voeten. Hij heeft me verrast met dit boek.

2011-09-08 17:05:08 | Door: Arianne
Het stukje uit het verhaal dat hier geplaatst is doet veel vermoeden. Het nodigt in ieder geval uit tot lezen.

2011-06-04 18:56:54 | Door: Karel
Dit boek is weer eens wat anders. Het leest gemakkelijk omdat je het na een verhaal kunt wegleggen en zo weer oppakken.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De gelukkige moordenaar en andere verhalen

Auteur:

Nanko Kiel

Categorie:

Diversen

Aantal pagina's:

76

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

20-05-2011

ISBN:

978-94-6176-207-8 / 9789461762078

Vaste prijs:

€ 15,45

Waardering:

  • (5)