Rochette uit Duinkerken

Rona Kreekel

Category: Novels
  • (10)

€ 30,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

1665: Een piratenvloot doemt op voor de kust van Curaçao. Een jonge contractslavin ziet een uitweg uit haar miserabele bestaan; door als man aan te monsteren hoopt ze bovendien iets voor vrouwen toentertijd onbereikbaars te verkrijgen: volledige vrijheid. En terwijl ze probeert te overleven in de vrijhaven Port Royal, dreigt ze vermalen te worden in de politieke intriges van een Franse edelvrouw en een wraakzuchtige kapitein. Die intriges brengen haar naar het Engelse hof, naar Nieuw-Amsterdam en uiteindelijk naar Cuba. Daar wordt ze geconfronteerd met de wrede waarheid van haar bestaan: voor volledige vrijheid zal ze haar geweten moeten opgeven...

From the book

Het ratelen van de wielen was een macabere begeleiding van hun stemming. Ze reden Londen uit door Cripplegate en zagen met leedvermaak hoeveel schade de explosies hadden aangericht. Maar als ze nog hoop gekoesterd hadden hun vriend te bevrijden, vervloog die snel, want Tyburn wemelde van de soldaten en iedereen die de stad binnenkwam of verliet, werd gecontroleerd op wapens. Ze waren in alle vroegte vertrokken en zouden een enorme omweg maken om op verschillende schuilplaatsen buiten de stad hun van tevoren de stad uit gesmokkelde wapens op te halen. Rochette had te paard Londen via Newgate en Holborn verlaten, Flibu en Philippe hadden bij Queenhithe een bootje gehuurd en zich stroomopwaarts buiten de muren weer aan wal laten zetten. Kort na dageraad hield Louveteau stil op een plek vanwaar de veroordeelde hen zou zien, maar vanwaar ze ook snel konden wegkomen. En het wachten begon. De grote klok sloeg negen en toen kwam de gevangenenwagen met de piraat in de boeien erop aanrijden. Een grote groep soldaten vormde er een kordon omheen. Langs de route stond het zwart van de mensen, die vervolgens achter de kar aan meeliepen om ook niets van de ophanging zelf te missen, want de gebruikelijke kroegentocht met de veroordeelde was afgelast. Was hij maar in Port Royal gehangen, dacht Rochette, dan zou het zwart van zijn vrienden gestaan hebben. Ze zouden niet gejouwd hebben. Hij zou hen herkend hebben. De kar hield ratelend stil. Er hing een doodse stilte over het veld rond de bizar gevormde drievoudige galg. Er werd niet langer gejouwd. De dreiging hing zwaar in de stilte. De kar werd onder de galg gereden. De stilte ademde en Louveteau probeerde hem zonder woorden moed in te spreken.

About the author

"Ik ben in 1966 in Amsterdam geboren. Sinds 2003 woon ik met mijn man en twee dochters in Krommenie. Gefascineerd door geschiedenis begon ik met reënactment (Vroege Middeleeuwen). Mijn passie voor verhalen vertellen begon met een publicatie in het magazine Dungeon en het schrijven van artikelen. Ondertussen schreef ik als ontspanning historische romans, waarbij de research net zoveel plezier verschafte als het schrijven zelf. Het eerste deel van één van mijn verhalen wordt nu gepubliceerd."

Reviews

2015-03-02 00:14:47 | By: marian vellthuijsen | Rating:
goed boek!wanneer komt het vervolg. iik kan niet wachten

2011-10-20 09:02:02 | By: Martin Kreekel
Rochette, ik ken haar al 10 jaar, niet zoals zij die haar hebben leren kennen omdat ze Rona's boek hebben gelezen, maar als een vast onderdeel van ons gezin. Toen Rona begon met het opschrijven van haar hoofdpersoon heeft ze me haar vorderingen voorgelezen en dit heeft ons menig gezellige winteravond doorgebracht. In de loop der jaren heeft ze enorm veel gerechercheerd, geredigeerd en onderzoek gedaan en na iedere vondst van originele plattegronden, vaarroutes, zeeslagen, interessante historische figuren en wetenswaardigheden haar boek meermaals herschreven. Vorig jaar heeft ze besloten dat ze dit niet alleen voor haar, mij en de kids geschreven heeft maar dat ze het wilde uitgeven. Het resultaat is een geweldig boek geworden die ik (ondanks dat ik niet geheel onbevooroordeeld ben als haar man)... toch een ieder die van een spannend, humoristisch maar bovenal historisch goed in elkaar zittend en onderhoudend verhaal houdt aan kan raden. Ze hoopt binnenkort de laatste hand te kunnen leggen aan het tweede deel en dan zal blijken dat Rochette voorlopig nog niet uitgevaren is.

2011-10-16 12:53:15 | By: peter kramer
Bijzonder goed geschreven, ik kan niet wachten op het vervolg.

2011-10-05 15:12:49 | By: Chantal Bergs
Ik heb er echt van gesmuld. Het hield me in de greep van het begin tot het einde. Het verhaal loopt als een trein. Spannend, aangrijpend en ook veel gelachen tussen alle wreedheden en gebeurtenissen in. Het laatste boek wat ik gelezen heb, vóór Rochette, waar ik zó in opging was Harry Potter en de Relieken van de Dood.

2011-09-26 08:04:26 | By: Alexander ter Haar
Rochette uit Duinkerken neemt je mee naar de van piraten vergeven zeeën rond de Cariben, waar succes wordt gemeten in drank en buit en trouw duurt tot de volgende kans zich voordoet. Een spannend en meeslepend geschreven avonturenverhaal dat zich moeiteloos kan meten met de 'Sharpe' en 'Hornblower'-series. Laat u meevoeren, maar neem er de tijd voor: als u het oppakt, zult u het niet weer willen neerleggen!

2011-09-23 09:17:09 | By: Elly Pijtak
Rochette uit Duinkerken is een zeer vlot en spannend geschreven boek. Sommige zinnen zijn zo mooi, dat je er tranen van in je ogen krijgt. De manier van schrijven heeft soms iets weg van Jane Auel. Van mij had het nog veel dikker mogen zijn. Laat het volgende deel maar komen!

2011-09-23 09:19:24 | By: Bera van Beveren
Ik kon het niet meer wegleggen en verlang naar het vervolg. Voor mij is er een nieuw stukje wereld opengegaan, dat van de piraterij, alle intriges daarrond enz. Het leest als een trein, veel nieuwe zeeroverstermen, kortom heerlijk !

2011-09-23 09:22:21 | By: Ayla Kreekel
Een super leuk boek. Het leest heel makkelijk weg en ik zat er volledig in. De personages zijn levendig en je kunt je makkelijk in ze verplaatsen. Ik wacht op het volgende boek, en ben benieuwd hoe het allemaal af gaat lopen.

2011-09-23 09:23:22 | By: Ferdi Kramer
Ik vind het een boek dat gezellig wegleest, echt iets om gezellig een regenachtige zondagmiddag mee door te komen of zoals ik het laatste uur voor het slapen gaan. Verhaal zelf zit goed in elkaar en ik heb zowel betreffende de geschiedenis als op scheepvaart technisch gebied geen zaken tegengekomen die niet kloppen.

2011-07-15 02:21:10 | By: Igor van Dam
Heel mooi en goed leesbaarboek, schitterend mooi verhaal dat vraagt naar vervolg. Voor iedereen die van een goedboek lezen houdt, is dit een topper.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Rochette uit Duinkerken

Author:

Rona Kreekel

Category:

Novels

Number of pages:

654

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

10-06-2011

ISBN:

978-94-6176-241-2 / 9789461762412

Price:

€ 30,49

Language

Dutch

Rating:

  • (10)