Cover voorkant
Spiegelbeeld
Spiegelbeeld

Spiegelbeeld

Mary de Nie


€ 17,95

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat gevoelige kinderen ons te bieden hebben Wat is de onderliggende bron die het gedrag van mensen aanstuurt? Dat is de vraag die de auteur zichzelf telkens stelt. Via de aangeboren wijsheid van kinderen werpt de schrijfster nieuw licht op deze vraag. Het verhaal laat zien hoe jonge kinderen de volwassenen om hen heen een spiegel kunnen voorhouden. Dit roept de vraag op: wie voedt wie op? De lezer wordt meegenomen in de belevingswereld van Jan, Peter en Marieke en ontdekt hoe onverwerkte emoties invloed kunnen hebben op relaties.

From the book

Die zondag gingen ze met z’n allen op stap, het was nu nog krapper in de auto met die lange Klaas erbij. Gelukkig hoefden ze niet ver, ze gingen naar de Bollenstreek. Ze reden tussen de gekleurde velden door en zagen in de verte de Keukenhof al liggen. Ze waren allemaal in een uitgelaten stemming. De zon scheen, de wereld zag er prachtig uit. Al die kleuren, het was een feest om te zien. Ze waren duidelijk niet de enigen die vandaag naar de Keukenhof gingen. Het parkeerterrein stond al aardig vol, maar ze vonden vrij snel een plaatsje en liepen met z’n allen naar de ingang. Gelukkig hadden ze thuis al kaartjes kunnen kopen, waardoor ze niet in de lange rijen voor de kassa’s hoefden te staan. Op een bepaald moment liep Marieke samen met Klaas op, waarbij ze weer een golf van verdriet van hem vandaan voelde komen, net als gisteren in de auto. Nu kon ze het niet laten om er naar te vragen, ze waren toch even met z’n tweeën. ‘Klaas, mag ik je wat vragen?’, begon ze. ‘Natuurlijk, lieverd.’ ‘Ik voel telkens zo’n verdriet als ik bij je ben, ben je soms ergens heel verdrietig over?’ Klaas keek haar verbaasd aan, hoe kon zo’n wurm zo de spijker op z’n kop slaan, hoe wist zij van zijn verdriet? ‘Heb je met je ouders gepraat soms?’, vroeg hij dan ook. ‘Nee, hoezo?’ ‘Omdat ik hen gisteren verteld heb wat er pas geleden gebeurd is, waar ik heel verdrietig over ben. Maar ik begrijp dat je dat dus niet van hen gehoord hebt.’ ‘Nee, dat heb ik inderdaad niet, ik voel gewoon hoeveel verdriet er in je zit, hoe vrolijk je ook doet, ik voel die onderstroom toch wel. Mij houd je niet voor de gek.’

About the author

"Ik ben geboren in 1953 en ben moeder van twee volwassen kinderen. De combinatie van het gezinsleven en mijn werk als fysiotherapeut heeft mij inzicht gegeven in de rijke dynamiek van relaties. Ik heb de kluwen van emoties, gevoelens en gedachten uit elkaar gehaald en heb hieraan vorm gegeven op mijn website. Tevens werd ik geïnspireerd mijn inzichten in verhaalvorm naar buiten te brengen. Ik verwacht dat dit verhaal een inspiratiebron kan zijn voor anderen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Spiegelbeeld

Author:

Mary de Nie

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

196

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-07-2011

ISBN:

978-94-617-6313-6 / 9789461763136

Price:

€ 17,95

Language

Dutch