Autisme zit van binnen

Claudia de Kok

Category: Biographies

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Autisme zit van binnen. De buitenwereld ziet het meestal niet en daardoor krijg je regelmatig een gevoel van onbegrip. De schrijfster is moeder van 2 autistische dochters en heeft een autistische echtgenoot. Ze neemt u mee in haar leven, haar gezin waar autisme er altijd is. Verder hoopt zij dat ze door haar boek meer duidelijkheid en bekendheid kan geven over McDD, dat specifieke kenmerken heeft en om een specifieke omgang vraagt. Het boek geeft o.a. herkenning, troost, inzicht over autisme en is daardoor betekenisvol voor opvoeders, hulpverleners, leerkrachten, studenten en alle anderen die geïnteresseerd zijn in autisme.

From the book

"Mama, ik wil niet, ik wil echt niet." Dat zijn woorden die ze haar eerste ochtend regelmatig herhaalde. Ze vroeg het me smekend, ze keek daarbij erg wanhopig. Toen we school binnen stapten werd ze stiller en ze probeerde zich zo onzichtbaar mogelijk te maken. Ze startte die dag nog bij haar oude groep, maar ze wist dat ze die dag toch echt naar haar nieuwe groep zou gaan. De dagen en weken daarna bleef Marit somber, ze sliep meestal niet meer dan 4 uur per nacht. Marit wilde steeds minder, zelfs het paardrijden, waar ze altijd zo’n plezier aan beleefde, wilde ze niet. Het kostte mij enorm veel moeite om haar toch over de streep te halen. Het deed mij pijn om haar zo verder af te zien glijden. Marit had in steeds minder dingen plezier en haar dagen vulde zich met somberheid. Ze trok ze terug in haar eigen wereld. Ik kon haar daardoor moeilijk bereiken. Het is moeilijk te omschrijven wat ik voelde, maar het deed vreselijk veel pijn. Marit gaf wel regelmatig aan dat zij zich "anders" voelde dan de kinderen uit haar klas. Steeds vaker kreeg ik de waarom vragen. "Waarom kan ik niet praten?" "Waarom kan ik geen vriendschap sluiten?" "Waarom voel ik mij alleen?" Ik heb haar op een begrijpelijke, kinderlijke wijze uitgelegd dat ze autistisch is, dat ze PDD-NOS heeft.

About the author

"Ik ben moeder van 2 autistische dochters en ik heb een autistische echtgenoot. De buitenwereld ziet hun autisme niet altijd en dat zorgt voor onbegrip. Door mijn boek probeer ik meer bekendheid rondom autisme en McDD te krijgen. Mijn boek geeft o.a. herkenning, troost, inzicht over autisme en is daardoor betekenisvol voor opvoeders, hulpverleners, leerkrachten, studenten en anderen die geïnteresseerd zijn in autisme. Kom binnen in mijn leven, binnen in een leven waar autisme er altijd is."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Autisme zit van binnen

Author:

Claudia de Kok

Category:

Biographies

Number of pages:

138

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

22-07-2011

ISBN:

978-94-617-6344-0 / 9789461763440

Price:

€ 16,45

Language

Dutch