Hij was zo lief - In de ban van een loverboy

Ben Wesseling

Category: Youth books

€ 17,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Lizzy na de grote vakantie niet komt opdagen om naar school te fietsen, vragen haar klasgenoten zich af wat er aan de hand kan zijn. Waarom heeft ze haar vriendje, Ivo, de afgelopen weken niet ge-sms't? Als het bange vermoeden ontstaat dat ze misschien in handen van een loverboy is gevallen, zetten haar vrienden samen met de politie en Daan, de broer van Lizzy, alles op alles om haar te vinden.

From the book

Tjalle legt de brieven naast zich op bed. Daan heeft al die tijd voor zich uit zitten staren, pulkend aan zijn vingers. Hij maakt een ontredderde indruk. Langzaam draait hij zijn hoofd naar Tjalle toe. "Denk jij hetzelfde als ik?" "Potver, man, ik denk dat Lizzy in levensgevaar verkeert! Hoe en waar heeft ze in ’s hemelsnaam die knul ontmoet? Als ik goed tussen de regels door heb gelezen, is Lizzy gevallen voor een knul die haar helemaal in zijn macht heeft." "Daarom heb ik je ook meteen gebeld. Wat moeten we doen? Jij zegt dat mijn zus misschien in levensgevaar verkeert. Wie weet is ze al dood, joh, of vermoord. Ik moet er niet aan denken. Donders, wat moet ik doen?" "Vertel voorlopig niets aan je ouders. Maak ze niet ongeruster dan ze al zijn." Tjalle pakt de brieven en kijkt er opnieuw in. "Wat zoek je?", vraagt Daan, die opstaat en met beide handen door zijn haar strijkt. "Ik zoek de laatste brief. Hier, deze. Die is van vorige week woensdag." Tjalle toont Daan de brief. "Er staat in dat die knul, ... die ... hij zet zijn naam niet onderaan de brief. Kijk jij intussen in de brieven die Lizzy heeft geschreven om erachter te komen hoe die gozer heet. Hier staat dat hij voor vrijdag alles heeft geregeld. Wat ik daaronder moet verstaan, weet ik niet, maar ik begrijp dat hij met Lizzy een reis gaat maken." Daan heeft inmiddels de naam ontdekt. "Ze noemt hem in deze brief, van twee weken geleden: ‘mijn Izmil’."

About the author

"Ik ben geboren in 1942 in Haarlem en groeide op in Hilversum. Liefde voor taal en boeken zijn mij met de paplepel ingegoten, mijn vader was neerlandicus. Ik koos bewust voor het boekenvak, vooral de uitgeverskant, zoals redactiewerk en het in de markt zetten van boeken. In mijn vrije tijd vertelde en schreef ik verhalen. Af en toe verscheen een column of artikel. Dit realistische en spannende verhaal voor de jeugd is mijn debuut."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hij was zo lief - In de ban van een loverboy

Author:

Ben Wesseling

Category:

Youth books

Number of pages:

162

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

29-07-2011

ISBN:

978-94-617-6367-9 / 9789461763679

Price:

€ 17,45

Language

Dutch