Cover voorkant
Wij zijn en blijven zussen
Wij zijn en blijven zussen

Wij zijn en blijven zussen

Firdaouss Jahouhi

Category: Youth books
  • (4)

€ 14,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vanessa en Valery zijn zussen en onafscheidelijk van elkaar. Ze hebben nooit ruzie en helpen elkaar altijd als het nodig is. Ze helpen elkaar met het huiswerk of met een jurk uitzoeken voor het schoolfeest. Ze moedigen elkaar altijd aan en ze staan sterk in hun schoenen. Maar op een dag is het mis. Vanessa heeft ruzie met Valery en Valery is daar erg verdrietig om. Ze probeert steeds een manier te bedenken om het op te lossen. Vanessa is koppig en blijft ijzig kijken als Valery langs komt. Valery wordt steeds wanhopiger. Zal het haar lukken om de ruzie op te lossen?

From the book

‘Sorry, ik was zo blij met mijn verkering dat ik het je vergat te vertellen.’ ‘Wat?!’ Ze vertellen elkaar altijd alles en nu heeft haar zus gewoon geheimen voor haar! ‘Nou wat ben jij gemeen! Ik vertel jou wel gewoon alles en jij mij niet! Nou wat een mooie boel!’, zegt Vanessa boos. De hele dag zeggen ze niks tegen elkaar. ‘O nee, ik heb ruzie met Vanessa’, fluistert ze verdrietig tegen haar knuffel. Als Velary die ochtend op school komt, zoekt ze haar zus. Normaal komen ze samen aan, maar vandaag was ze eerder weg dan zij. Ze zoekt en zoekt maar ze ziet Vanessa niet. Dan ziet ze haar staan met andere meisjes. Ze besluit om erbij te staan. Maar als ze erbij komt staan, vraagt Vanessa geïrriteerd: ‘Wat doe jij hier? Ga naar je eigen vriendinnen!’ Velary is verbaasd, want haar zus doet nooit zo. ‘Wat is er, Vanessa?’, vraagt Velary kalm. ‘Wat er is? Er is dat ik mijn eigen vrienden heb en jou niet nodig heb, dat is er.’ ‘Wat?’, vraagt Velary verschrikt. ‘Je hoort me wel, ga nu maar weg, ik wil je niet meer zien’, snauwt Vanessa. Velary rent met tranen in haar ogen weg naar de wc. Dan komen Cindy en Mindy binnen. ‘Velary?’ ‘Ja?’, antwoordt ze snikkend. ‘Gaat het?’, vraagt Cindy. ‘Mijn zus laat me in de steek!’, roept ze. ‘Ah, dat heb ik ook een keer meegemaakt’, zegt Cindy vol medelijden. ‘Het komt vast wel weer goed. Jullie zijn hechte zussen, geloof mij maar’, vult Mindy aan.

About the author

"Ik ben geboren op 15-10-2000 in Gouda. Ik woon samen met mijn ouders, mijn broertje en zusje. Ik begon met schrijven toen ik een verhalenwedstrijd had gewonnen. Maar in groep 7 kreeg ik de smaak echt te pakken. Ik pakte op een dag mijn laptop op schoot en begon aan mijn eerste boek. Ik wil graag vooral realistische boeken schrijven en een beroemde auteur worden en prijzen winnen voor kinderboeken die ik nog ga schrijven."

Reviews

2021-09-28 17:35:56 | By: Wiss | Rating:
Superleuk boek voor kids, ik raad hem iedereen aan!!!!

2019-10-08 20:00:47 | By: Meryam | Rating:
Mijn dochter vindt dit boek helemaal geweldig.

2018-05-11 16:43:13 | By: Chaima | Rating:
Supergoed boek! Ik raad iedereen aan het boek te kopen. Firdaouss is zo een goede schrijfster, ik ben echt trots op haar.
Groetjes,
Chaima (bff)

2017-02-12 16:28:13 | By: fatima jahouhi zusje | Rating:
ik ben trots op mijn zus ze is nu 16 en heel talent vol. IK BEN TROTS OP JE FIEF!


2017Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Wij zijn en blijven zussen

Author:

Firdaouss Jahouhi

Category:

Youth books

Number of pages:

36

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

05-08-2011

ISBN:

978-94-617-6380-8 / 9789461763808

Price:

€ 14,45

Language

Dutch

Rating:

  • (4)