Beestenboel

Marja Vos

Category: Youth books

€ 14,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Beestenboel is het derde en laatste kinderboek in de serie over de avonturen van de drie vriendinnen Maxime, Joëlle en Natasja. De meisjes zitten nu al in groep acht. Ze maken weer van alles mee. Ze richten een club op: Beestenboel. Verder gaan ze zich oriënteren op het voortgezet onderwijs. Heel spannend. Natasja mag op paardrijles en Joëlle komt op de televisie waar ze mag vertellen hoe ze geboren kon worden doordat een aardige meneer een zaadje doneerde. En Maxime? Zij wordt verliefd.

Marja Vos' zevende boek (allen uitgegeven bij Boekscout.nl) is een leuk boek voor jong en oud.

From the book

‘Wat zouden jullie ervan vinden, wanneer we een club zouden oprichten?’ ‘Een club? Wat voor een club?’ ‘Nou, bijvoorbeeld een dierenclub.’ ‘En dan? Wat doen we dan?’ ‘Nou, je zou gewoon kunnen afspreken dat we iedere dag of iedere week iets goeds voor een dier doen,’ antwoordt Maxime. Het idee gaat haar steeds meer aanstaan. ‘En dan moeten we iedere week vergaderen,’ zegt Natasja. ‘Vergaderen? Waarom?’, wil Joëlle weten. ‘Wel, mijn vader is lid van de voetbalclub. En af en toe moet hij naar een vergadering. Een ledenvergadering.’ ‘En waar praat je dan over in zo’n vergadering?’, wil Joëlle weten. ‘We kunnen gewoon in de vergadering bespreken wat we die week hebben gedaan en wat we de komende week gaan doen,’ zegt Maxime die vandaag blijkbaar overal een antwoord op heeft. Het is even stil. De vriendinnen denken even over dit plan na. ‘Ik vind het een goed plan,’ zegt Natasja, ‘laten we zo’n club oprichten.’ Maxime lacht blij. Het is per slot van rekening haar idee geweest. ‘Goed,’ zegt Joëlle na lichte aarzeling. ‘Goed, ik doe ook mee.’ Dat betekent dat de club wordt opgericht. Alle toekomstige leden zijn voor. 'En hoe zullen we onze club noemen?’, wil Maxime weten. Zij denkt al weer vooruit. ’De club van drie,’ oppert Joëlle. Maxime schudt haar hoofd. Dat vindt ze te gewoon. Ze vindt dat uit de naam duidelijk moet worden dat het om een club gaat, waarin dieren het belangrijkste zijn. ‘Ik weet het,’ roept Natasja, 'ik weet een hele goede naam.’ De anderen kijken haar nieuwsgierig aan. ‘Vertel. Maak het niet zo spannend.’ ‘BEESTENBOEL,’ zegt ze glunderend.

About the author

"Ik ben geboren in 1948, ben getrouwd en ik heb drie kinderen en drie kleindochters. Ik heb altijd gewerkt in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven als docente Nederlands en als conrector van de onderbouw. Sinds ik niet meer werk, heb ik tijd voor mijn hobby's: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Beestenboel is het vervolg op De avonturen van Maxime, Joëlle en Natasja (2009) en Het ongeluk (2010) in de kinderserie. Ik heb me bij het schrijven van dit boekje laten inspireren door mijn kleindochters.

Reviews

2012-07-19 16:26:12 | By: Kiara
Ik vind het een erg leuk en herkenbaar boek.
De gebeurtenissen zijn leuk omschreven en makkelijk te lezen.
Er zit een goede volgorde in het verhaal en dingen die in het begin voorkomen, komen later ook nog voor. Dat vind ik erg goed. De tekeningen zijn er natuurlijk ook leuk bij voor de duidelijkheid.

2012-07-11 12:12:41 | By: Peter
Een echt boek voor groep 8 van de basisschool. Heel herkenbaar voor ze.

2012-06-10 17:07:47 | By: Tamara
Ik vond het een heel leuk boek. Het was ook best wel spannend. Ik vond het schattig dat er zo veel dieren in voorkwamen. Het hoofdstuk over de manege vond ik het mooist.

2012-05-21 11:18:26 | By: Marja
Ga voor meer informatie naar www.marjavos.nl

2011-10-19 16:54:26 | By: Inge
Een grappig boek. Ik ga het mijn kleinkinderen voorlezen. Leuk alles met dieren

2011-10-07 11:18:43 | By: Joke
Wat een leuk en leerzaam boekje. Vooral het verhaal 'Gezond eten' sprak me aan.

2011-09-28 09:07:58 | By: Loes
Leuk boekje,prettig om te lezen. Met veel herkenbare onderwerpen van deze tijd en grappige taalgrapjes.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Beestenboel

Author:

Marja Vos

Category:

Youth books

Number of pages:

66

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

09-09-2011

ISBN:

978-94-617-6459-1 / 9789461764591

Price:

€ 14,95

Language

Dutch