Cover voorkant
Over de drempel
Over de drempel

Over de drempel

Dorothé van Elck-Rommelse

Category: Novels

€ 21,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Over de drempel is een dagboek van brieven tussen twee nog jong getrouwde mensen die een grote, onmogelijke liefde voor elkaar opvatten. Zij is in Spanje op vakantie en logeert bij haar Spaanse penvriend in Alicante. Hij verschijnt als gast in hetzelfde hotel plotseling in haar leven en verzoekt haar om raad over familieproblemen. Tijdens hun eerste kopje koffie samen worden ze verliefd op elkaar. De afspraak is dat ze na de dagen samen, elk in eigen land, hun eigen leven weer zullen oppakken. Maar dat lukt niet.

From the book

Ik moet toch nog in een diepe slaap zijn gevallen. Als ik voor de zoveelste keer mijn ogen open, schijnt de zon recht in mijn gezicht en vertelt de klok dat het al over negenen is. Mijn hoofd kan ik optillen zonder dat er een leger denkbeeldige bouwvakkers in aan het werk is, maar twee etages lager vangt er, op het moment dat ik overeind wil komen, een vreemd gerommel aan, dat duidt op nieuwe complicaties. Maar niet getreurd; we houden de moed erin, want dit is niet de eerste keer dat me dat onver-wacht overvalt. Ik heb een halve medicijnkast bij me waaruit ik de juiste pillen opdiep, die ik met een paar slokken mineraalwater uit de fles inneem en blijf nog een half uurtje liggen om het te laten inwerken. Dan moet ik me echt gaan kleden; ik voel me duizelig van de honger en daar kan maar op een manier een oplossing voor worden gevonden. Het is vreemd weer vandaag, ondanks de zon vallen er af en toe bakken water uit de hemel. Van het strand kan dus niets komen. Ik zal me op een andere manier moeten amuseren en zonder Eduardo, die daar altijd wel raad op weet, zal dat een hele toer worden, maar ik heb een aantal boeken in mijn koffer die nu goed van pas komen.

About the author

"Ik ben de oudste uit een streng roomskatholiek gezin met tien kinderen Ik ben geboren in Rotterdam in 1936, een van de moeilijke jaren voor de Tweede Wereldoorlog. In 1942 verhuisde mijn familie naar Wassenaar. Daar bracht ik mijn jeugd door. Op ongeveer 15-jarige leeftijd begon ik met een dagboek na het plotseling overlijden van mijn moeder. Vanaf die tijd maak ik ook gedichten. Op 21-jarige leeftijd ben ik getrouwd en ik ben moeder van vier kinderen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Over de drempel

Author:

Dorothé van Elck-Rommelse

Category:

Novels

Number of pages:

350

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-01-2008

ISBN:

978-90-883-4277-6 / 9789088342776

Price:

€ 21,45

Language

Dutch