Kanarie wetenswaardig heden

Jan van Hoften

Category: Animals

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Over kanaries is reeds veel gepubliceerd. Toch kan deze verzameling van artikelen een bijdrage leveren voor de kanariekweker. Naast de gebruikelijke hoofdstukken over kweek, verzorging en huisvesting zijn verschillende bijdragen geschreven die speciaal zijn voor de harzer kweker. Uitgebreid en begrijpelijk voor iedereen wordt stilgestaan bij erfelijkheid, bij voeding, tentoonstelling, bij broedseizoen, kortom bij alle aspecten van de kanariekweek. Deze "wetenswaardigheden" van de kanariesport is een bijdrage voor iedereen die is of wordt gecharmeerd van dit vogeltje. Een moderne, praktische handleiding over uiteenlopende onderwerpen. Want zeg nu zelf: "Wat is er mooier dan het kweken van kanaries"?

From the book

Als je vogels wilt gaan kweken, moet je eerst wel even goed nadenken wat je eigenlijk wilt gaan doen. Je moet je goed realiseren dat als je met dieren gaat kweken, het een eerste vereiste is dat je er elke dag nogal intensief mee bezig moet zijn. Zeker als je zangvogels wilt gaan kweken. Je moet er immers voor zorgen dat je vogels de juiste aandacht krijgen. Er zijn dus een aantal vragen die je jezelf moet stellen: - Wat voor vogels wil ik gaan houden? - Waar en hoe moet ik ze huisvesten? - Voor hoeveel vogels heb ik dan plaats? - Wat mag het allemaal gaan kosten? - Wat vindt/vinden mijn vrouw/partner/ouders er van? - Waar haal ik de broodnodige kennis vandaan? Als je hier eenmaal een antwoord op hebt gevonden kun je gaan beginnen. Laten we ervan uit gaan dat je wilt gaan kweken met kanaries die je in een kleine volière kunt houden. Wat moet je dan als eerste gaan doen: - Word lid van een plaatselijke verenging en laat je door ervaren kwekers voorlichten over de ups en downs van de vogelhobby. - Neem niet te veel vogels ineens, maar start bijvoorbeeld met 2 mannen en 6 poppen en pas wisselbroed toe. De beste aanschaf is in de maanden november/december. - Zorg dat de vogels zich kunnen voortplanten, dus creëer een optimale biotoop. - Zorg elke dag voor vers voer en water en minstens 2x per week voor badwater. - Zorg voor optimale zindelijkheid in de kweekruimte.

About the author

""In de jaren '60 ben ik begonnen met de kweek van kanaries en wel met harzer zangkanaries. Na pensionering ben ik me gaan toeleggen op het schrijven van artikelen en het ontwikkelen van een website. Al deze interessante schrijfsels brachten me op het idee om deze in boekvorm te gaan uitgeven, opdat anderen gebruik konden maken van mijn opgedane ervaringen en bij problemen, konden teruggrijpen op dit verzamelwerk. Moge dit boek een bijdrage leveren in de mooie hobby."

Reviews

2011-11-21 14:55:02 | By: Jan Jacob
Dit is echt een aanrader voor een beginner. Toch kan ook de meer ervaren kanariekweker er zijn voordeel mee doen.Een boek om te hebben of te krijgen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kanarie wetenswaardig heden

Author:

Jan van Hoften

Category:

Animals

Number of pages:

212

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-09-2011

ISBN:

978-94-6176-432-4 / 9789461764324

Price:

€ 20,49

Language

Dutch