Pinky Overschie

Ada van Noordwijk

Category: Animals

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat doe je als je niet meer hoeft te werken en de kinderen zijn de deur uit? Ada van Noordwijk weet het wel: zij neemt een gezelschapshondje. Samen met haar Maltezer hondje Pinky gaat ze overal naartoe. Zo wandelen ze samen door de straten van Overschie en gaan ze op bezoek bij oma in Abtshove. Ook valt Pinky in de sloot bij de volkstuin Helpt Elkander, laat hij zich aaien in het verzorgingshuis Stadzicht en bewaakt hij de auto’s op het terrein van de baas. Een bundel van leuke, soms ontroerende en zelfs leerzame verhaaltjes voor dierenliefhebbers van alle leeftijden!

From the book

Terwijl ik net lekker lag te slapen, hoorde ik opeens een gemiauw, ergens buiten. Onze buurvrouw had het ook gehoord, want ik hoorde haar roepen: "Li-An, Li-An!" Mijn vrouwtje vond het zielig voor de buurvrouw dat Li-An nog niet gevonden was. Ze draaide zich om in bed en probeerde toch wat te slapen. Opeens klonk er weer gemiauw, héél hard en dichtbij! Het vrouwtje zat meteen rechtop in bed en ik kwam ook al uit mijn mandje. We luisterden en ja hoor: weer! Miauw, miauw, miaaaauw! Het vrouwtje stapte uit bed en deed haar pantoffels aan. Ze trok het rolgordijntje een stukje op om door het raam in de tuin beneden te kijken. Maar ze zag geen kat voor de keukendeur. Wat gek, het klonk toch zo dichtbij! Weer hoorden we een dringend gemiauw, heel dichtbij. Het vrouwtje keek nu opzij naar het balkon, ze schrok! Daar vlak voor haar neus, op het randje van het balkon, in het pikkedonker, zat de Siamese poes van de buren! Het vrouwtje deed de balkondeur open. Het beestje wilde meteen naar binnen komen, maar dat wilde ik natuurlijk niet! Dus ik ging vlug voor de deuropening staan zodat Li-An er niet door kon. Net terwijl ik even omkeek, glipte de Siamese poes naar binnen en sprong toen boven op het bed. Ik er achteraan natuurlijk, ook op het bed en bovenop de bolle buik van de baas. Het baasje riep: "Hé joh, hoepel op! Wat is er aan de hand hier?" Het vrouwtje riep dat het de vermiste poes van de buren was en zag dat Li-An tegen het behang opklom, helemaal tot aan het plafond! Mauw, riep ze, en nog eens heel hard: miauw! Met een plof kwam ze weer naar beneden en sprong op het nachtkastje. Hoepla, daar ging het horloge van de baas op de grond. Plof, ook zijn bril. "Weg met die kat!" riep de baas boos. Ik vond het allemaal maar niks en ging heel hard blaffen. Ik was het met de baas eens; die kat moest weg!

About the author

"Jarenlang was ik (1947) werkzaam in het onderwijs. Nadat ik stopte met werken, legde ik mij toe op het schrijven van boeken. Zo zijn onder andere "Liedjes Zien en Zingen", "Mijn vader die in de hemel is" en "Over mijn Zus & Zo" (uitgegeven door Boekscout.nl) ontstaan. Later werd ik verslaggeefster en columniste van de Overschiese Krant en schreef daar de columns over de belevenissen van het hondje Pinky die nu gebundeld zijn. Nu schrijf ik samen met Rein Wolters voor de Echo over de historie van Overschie en werken we aan ons tweede boek."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Pinky Overschie

Author:

Ada van Noordwijk

Category:

Animals

Number of pages:

116

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

23-09-2011

ISBN:

978-94-6176-484-3 / 9789461764843

Price:

€ 16,45

Language

Dutch