Rode Wijn & Witte Tietels

Rob JW van de Pas

Category: Stories

€ 13,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Rode Wijn & Witte Tietels is een verzameling van korte persoonlijke verhalen en columns over zaken, personen en ervaringen van de schrijver. De verhalen gaan over vrienden, hobby’s, ergernissen, latente aberraties, euforische momenten en diepe teleurstellingen. De verhalen zijn prikkelend en soms stevig aangezet. Dit zegt gelukkig meer over de schrijver dan over de personen of zaken die in dit boek aan de orde komen.

From the book

Een van de mooiste fenomenen die afvallend, of liever gezegd, jojoënd Nederland de laatste jaren heeft voortgebracht zijn De Puddinkjes. Voluit geschreven: ‘Het Genootschap der Puddinkjes, een praat- en weegclub voor zwaarlijvige mannen’. Anno 1993 en alleen toegankelijk voor mannen met enig overgewicht. Een soort tegenhanger van de bekende Weightwatchers. Die club selecteerde niet op ras, geslacht of huidkleur, maar had door zijn hoge bloemetjesjurkgehalte, maat 46 en nog meer, al snel het predikaat ‘vette vrouwenclub’. Een keer per week kwamen de leden van deze Flubberware party bijeen om zich tot in tientallen grammen nauwkeurig te laten afzeiken hoeveel ze waren afgevallen of door letterlijke kutsmoesjes om een of andere reden waren aangekomen. De hele week hadden ze alleen maar aan de sla en selderie gezeten en waren dan niets afgevallen. Ja, sinds de oprichting van de Weightwatchers heeft de "ik-word-van-water-en-lucht-dik-doctrine" definitief vaste voet aan wal gekregen. Overigens werden die Flubberware party’s altijd geleid door iets te vrolijke en superslanke ex-ww’ers die met hun maatje 36 en zilveren WW-speld de vleesgeworden successtory van hun afvalsekte uithingen. De meisjes Ratelband.

About the author

"Als communicatietrainer én ondernemer ben ik verbonden aan Kenneth Smit Training. Naast deze werkzaamheden schrijf ik sinds de jaren negentig korte verhalen, ingezonden brieven en columns voor lezers uit mijn directe omgeving. Verhalen die misschien wat zeggen over mijn diepste zielenroerselen. In 2007 heb ik een heldhaftige uitgever gevonden die mijn werk durft uit te uitgeven."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Rode Wijn & Witte Tietels

Author:

Rob JW van de Pas

Category:

Stories

Number of pages:

66

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-02-2008

ISBN:

978-90-883-4196-0 / 9789088341960

Price:

€ 13,95

Language

Dutch